Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dražba pro sen o moři. V Litovli se chystá aukce a bazárek na pomoc dětskému domovu

Čtyřiadvacet dětí z Dětského domova v Litovli má sen, který je pro řadu lidí běžnou každoroční záležitostí – zažít několik dní u moře. Na cestě za splněním dětského přání má pomoci veřejná sbírka i speciální bazárek a aukce. Jednou z položek dražby bude i večeře se starostou.

V litovelském dětském domově žije nyní dvacet čtyři dětí, které ještě nikdy nebyly u moře. Do vínku nedostaly nejlepší podmínky, ať už se znevýhodnění týká špatného sociálního prostředí či zdravotních obtíží. „Mám za to, že tyto děti, které citově strádají, potřebují vidět, že když si něco moc přejí, a udělají pro to všechno, co je v jejich silách, tak se klidně i celý vesmír spojí, aby jim toto přání splnil,“ říká litovelská zastupitelka Kateřina Faksa (SNK), která se pomoci dětem ze zařízení ústavní výchovy věnuje.

Protože náklady na ozdravný pobyt jednoho dítěte u moře překračují deset tisíc korun, pohybuje se potřebná částka na úrovni tři sta tisíc. Pro zajištění financování vyvíjí dětský domov z města u Olomouce v posledních měsících celou řadu aktivit. Ve spolupráci s charitativní organizací Brave Bear vznikla také online sbírka.

Ohromnou vlnu solidarity a zájmu vzbudil těžký osud malého Martínka z Mohelnicka, který trpí vzácným AADC syndromem. Pro financování mimořádně nákladné inovativní léčby vznikla veřejná sbírka, jejíž cíl byl stanoven na částku 100 milionů korun....

Dalším počinem pro zajištění nemalé částky je dobročinný bazárek a dražba. Prodejní akce se koná v pondělí 2. října na dvorku Litovelské kavárny v Mlýnské ulici nedaleko radnice. Bazárek začne v 10 hodin a lidé si budou moci vybrat z klasického sortimentu dekorací, hraček, knih, oblečení i výpěstků ze zahrádek a v nabídce bude dokonce také například jízdní kolo či zážitkové poukazy na lekci jumpingu či jízdu na poníkovi.

Vrcholem pondělního dne pak bude od 17:15 dražba nejhodnotnějších předmětů či poukazů.  „V aukci budeme dražit spoustu krásných věcí, ať už se jedná o obraz od dětí z dětského domova či dort. Zajímavá mi přijde třeba zážitková večeře s panem starostou Viktorem Kohoutem,“ zmínila netradiční položku dobročinné aukce Kateřina Faksa.

Právě čelní představitel Hanáckých Benátek bude jedním z licitátorů charitativní akce a s vítězem dražby vyrazí do restaurace. „Večeře jako zážitek z aukce je taková legrace, ale samozřejmě jde o vážnou věc a pomoc dětem. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne a s kým si budu moct u večeře popovídat,“ podotkl s úsměvem litovelský starosta Kohout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Základní škola, Dětský domov a Školní jídelna Litovel

Štítky Charita, pomoc, podpora, sbírka, bazárek, aukce Litovel, dětský domov, děti, Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dražba pro sen o moři. V Litovli se chystá aukce a bazárek na pomoc dětskému domovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.