Tradiční prostějovská Palírna U Zeleného stromu se těší z dalšího úspěchu na prestižní soutěži – se svou žitnou whisky získala zlaté medaile na světovém klání Japan Awards. Ocenění chce společnost využít pro vylepšení pozice na silném asijském trhu.
K oceněním z minulých let, která žitná whisky z Prostějova získala například ve Varšavě, Hongkongu, Londýně nebo v San Franciscu, přibyly letos hned tři zlaté medaile z Japonska. Na světové soutěži Japan Awards uspěla Palírna U Zeleného stromu s variantou Staré žitné myslivecké Bourbon Cask Reserve i s prémiovější verzí tohoto destilátu, který zraje sedm let v dubových sudech. Podle Borise Rajdla, marketingového manažera palírny je úspěch důvodem k hrdosti. „Zisk takového ocenění je důkazem, že svou práci děláme dobře a na světové úrovni. České řemeslo má ve světě zase skvělý ohlas,“ komentoval Rajdl v tiskové zprávě.
Sobota, 23. září 2023, 10:19
Pivovary z Olomouckého kraje ovládly degustační soutěž. Tu každý rok v září organizuje Český svaz pivovarů a sladoven a všechny hlavní kategorie letos ovládly pivovary Zubr, Holba a Litovel. Ocenění za nejlepší pivo roku 2023 putovalo do Přerova.
Pro společnost z Prostějova má kromě prestiže titul z mezinárodní soutěže význam také pro budování pozice na zahraničních trzích. „Zisk zlaté medaile ze světové prestižní soutěže je při vstupu na nové trhy jedním z důležitých argumentů, že se jedná o kvalitní whisky, která bude mít srovnání s konkurencí,“ říká ředitel exportu Lukáš Kakalejčík.
Získané ocenění podle něj umožní lepší prezentaci prostějovské whisky v zemi vycházejícího slunce, kde je po destilátech značná poptávka. Prim však hrají domácí výrobky. „Jedná se o třetí nejsilnější alkoholový trh na světě a zahraniční produkce zde čítá jen asi 15 procent. Není tedy vůbec jednoduché se zde etablovat. Činíme ale kroky k tomu, abychom v dohledné době uspěli se Starou žitnou mysliveckou i zde,“ doplnil Kakalejčík. Produkty z prostějovské palírny nyní směřují kromě českého trhu také do dvacítky zemí na pěti kontinentech.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.