Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Prostějovská žitná whisky zazářila na soutěži v Japonsku. Palírna chce prorazit na tamní trh

Tradiční prostějovská Palírna U Zeleného stromu se těší z dalšího úspěchu na prestižní soutěži – se svou žitnou whisky získala zlaté medaile na světovém klání Japan Awards. Ocenění chce společnost využít pro vylepšení pozice na silném asijském trhu.

K oceněním z minulých let, která žitná whisky z Prostějova získala například ve Varšavě, Hongkongu, Londýně nebo v San Franciscu, přibyly letos hned tři zlaté medaile z Japonska. Na světové soutěži Japan Awards uspěla Palírna U Zeleného stromu s variantou Staré žitné myslivecké Bourbon Cask Reserve i s prémiovější verzí tohoto destilátu, který zraje sedm let v dubových sudech. Podle Borise Rajdla, marketingového manažera palírny je úspěch důvodem k hrdosti. „Zisk takového ocenění je důkazem, že svou práci děláme dobře a na světové úrovni. České řemeslo má ve světě zase skvělý ohlas,“ komentoval Rajdl v tiskové zprávě.

Přerovský Zubr má nejlepší pivo v republice. Medaile získaly i další pivovary z kraje

Pivovary z Olomouckého kraje ovládly degustační soutěž. Tu každý rok v září organizuje Český svaz pivovarů a sladoven a všechny hlavní kategorie letos ovládly pivovary Zubr, Holba a Litovel. Ocenění za nejlepší pivo roku 2023 putovalo do Přerova.

Pro společnost z Prostějova má kromě prestiže titul z mezinárodní soutěže význam také pro budování pozice na zahraničních trzích. „Zisk zlaté medaile ze světové prestižní soutěže je při vstupu na nové trhy jedním z důležitých argumentů, že se jedná o kvalitní whisky, která bude mít srovnání s konkurencí,“ říká ředitel exportu Lukáš Kakalejčík.

Získané ocenění podle něj umožní lepší prezentaci prostějovské whisky v zemi vycházejícího slunce, kde je po destilátech značná poptávka. Prim však hrají domácí výrobky. „Jedná se o třetí nejsilnější alkoholový trh na světě a zahraniční produkce zde čítá jen asi 15 procent. Není tedy vůbec jednoduché se zde etablovat. Činíme ale kroky k tomu, abychom v dohledné době uspěli se Starou žitnou mysliveckou i zde,“ doplnil Kakalejčík. Produkty z prostějovské palírny nyní směřují kromě českého trhu také do dvacítky zemí na pěti kontinentech.

Palírna U Zeleného stromu má ojedinělou historii, která začala již v roce 1518 udělením práva vařit pivo a pálit pálenku domu U Zeleného stromu v Prostějově. Jde o unikát nejen v Česku, ale i v rámci celé Evropy, kde neexistuje palírna s delší historií. Palírna U Zeleného stromu a.s. (též známá podle jednoho ze svých výrobků jako Starorežná Prostějov) je ryze česká firma, která je i bez cizího kapitálu druhým největším výrobcem lihovin v České republice.
Zdroj: Palírna U Zeleného stromu

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Palírna U Zeleného stromu

Štítky Podnikání, ekonomika, alkohol, Palírna U Zeleného stromu, Stará žitná myslivecká, Indie, Prostějov, whisky, pálenice, Palírna U Zeleného stromu, Japonsko, export

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovská žitná whisky zazářila na soutěži v Japonsku. Palírna chce prorazit na tamní trh  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.