Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Tři policisté z Přerova před soudem. Jeden pod vlivem alkoholu boural, dva jeho kolegové ho kryli

Tři policisté souzení v souvislosti s nehodou z listopadu roku 2021 v Přerově stanou před olomouckým krajským soudem. Podle obžaloby jeden z mužů způsobil nehodu pod vlivem alkoholu a dva jeho kolegové mu poskytli krytí. Proces začne ve druhé polovině října.

Přerovský okresní soud už všechny tři muže zákona potrestal podmíněnými tresty a dvěma z nich navíc uložil zákaz činnosti. Všichni tři obžalovaní si podali proti odsuzujícímu rozsudku odvolání. Případ má krajský soud nařízen na 23. října.

Komisaři, který nehodu podle obžaloby způsobil, soud kromě podmíněného trestu za přečin pojistného podvodu uložil také peněžitý trest. Jeho dva kolegové odsouzení za zneužití pravomoci úřední osoby a za pomoc přečinu pojistného podvodu dostali navíc také zákaz činnosti. "Policisté jsou postaveni mimo službu do doby vydání pravomocného rozhodnutí soudu," potvrdil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Přerovský Zubr má nejlepší pivo v republice. Medaile získaly i další pivovary z kraje

Pivovary z Olomouckého kraje ovládly degustační soutěž. Tu každý rok v září organizuje Český svaz pivovarů a sladoven a všechny hlavní kategorie letos ovládly pivovary Zubr, Holba a Litovel. Ocenění za nejlepší pivo roku 2023 putovalo do Přerova.

Nehoda se stala v listopadu 2021. Dvaapadesátiletý komisař z přerovské kriminální policie podle přerovského soudce Jana Rektora řídil pod vlivem alkoholu osobní auto a při výjezdu z kruhového objezdu na křížení ulic Polní a Velká Dlážka směrem k Předmostí přejel do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem. Řidič protijedoucího vozidla byl při střetu lehce zraněn. Škoda byla vyčíslena na 193 tisíc korun.

Dva policisté, kteří nehodu vyšetřovali, chtěli podle soudu svého kolegu krýt a věc utajit. Policista z dopravního inspektorátu uvedl do protokolu podle soudu jako viníka nehody třetí osobu, která se na místě ve skutečnosti nenacházela. Kriminalistu uvedl jen jako spolujezdce. Policista z obvodního oddělení obstaral údaje této osoby, šlo podle soudu o jeho bratra. Obžalovaní vinu odmítali, podle soudce však svědecké výpovědi jednoznačně dokazovaly opak.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, policie, Přerov, Olomouc, soud, rozsudek, odvolání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři policisté z Přerova před soudem. Jeden pod vlivem alkohol boural, dva jeho kolegové ho kryli  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.