Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Na podzimní prázdniny i silvestrovské oslavy hlásí hotely v Jeseníkách dostupné kapacity

Rozličnou úroveň poptávky po ubytování evidují hotely a penziony v Jeseníkách před blížícími se podzimními prázdninami. Některá zařízení už mají plné kapacity, řada ale hlásí ještě dostatek volných pokojů. Podle provozovatelů hotelů a penzionů lidé vyčkávají s rezervací ubytování, a to i na tradičně velmi oblíbené silvestrovské pobyty.

Podzimní prázdniny zvýšily poptávku po ubytování v Jeseníkách a některé hotely už mají obsazenu celou kapacitu. Na druhou stranu mnohé penziony stále nabízí dostatek volných pokojů na termín podzimních prázdnin, které připadnou na období od čtvrtka 26. října do neděle 29. října.

Obsazený je na podzimní prázdniny například hotel na Červenohorském sedle, který stojí na pomezí Jesenicka a Šumperska a disponuje 90 místy. „Obsazeno máme na tento termín již delší dobu,“ komentoval manažer hotelu Martin Dubský, podle kterého lidé si přijedou na Červenohorské sedlo odpočinout zpravidla na všechny čtyři volné dny.

Statistiky cestovního ruchu potěšily nejen olomouckou radnici. Hostů bylo víc než před covidem

Podle údajů Českého statistického úřadu přenocovalo v hotelech, penzionech a dalších zařízeních Olomouckého kraje v prvním pololetí letošního roku takřka 360 tisíc hostů. To představuje přibližně čtrnáctiprocentní nárůst oproti předchozímu roku. V...

Několik desítek volných míst na podzimní prázdniny nabízí areál Jonas Park v Ostružné na Jesenicku, jehož ubytovací kapacita čítá zhruba 150 lůžek. Provozovatel areálu Petr Jonáš řekl, že zájemci o ubytování v závěru října mají stále z čeho vybírat. Podobná situace je také v horském hotelu Figura na Ovčárně a penzionu Figura v nedaleké Karlově Studánce. „Máme stále hodně volných míst,“ řekla pracovnice recepce.

Volné pokoje má na termín podzimních prázdnin stále v nabídce i hotel Chateau Goldenstein, který funguje v areálu zámku v Branné na Šumpersku. Podle pracovnice recepce hotelu lidé objednávky pobytů zpravidla nechávají na poslední chvíli.

Řetězy na Čertovy kameny Lesy ČR pořídily třikrát dráž z Itálie, než od místní firmy. Jinak to nešlo, tvrdí

Návštěvníky na vyhlídce Čertovy kameny v Jeseníkách odedávna chránily řetězy z místní firmy Řetězárna, Lesům ČR je společnost nabídla také při nedávných opravách této přírodní lokality. Státní podnik však řetězy nakonec pořídil třikrát dráž z Itálie...

Letos má Jonas Park stále volné ubytovací kapacity i na Silvestra. „V předchozích letech jsme silvestrovský termín měli obsazený vždy rok dopředu, nebo nejpozději v létě. Letos ale máme stále hodně volných míst,“ podotkl Jonáš. Neobsazený je zatím na Silvestra i hotel na Červenohorském sedle. „Silvestrovské balíčky jsme dali do prodeje až teď nedávno. Chování klientů se mění a pobyty dopředu moc nekupují,“ uvedl Dubský. Nemá ale obavu, že by silvestrovské pobyty nebyly s blížícím se koncem roku vyprodány.

Letošní rok se podle Petra Jonáše z areálu v Ostružné vyznačuje značnými výkyvy v obsazenosti. „Například v červenci a srpnu jsme měli poloviční obsazenost a podobně na tom byla i některá střediska v okolí,“ uvedl. Provozovatelé hotelů a penzionů v Jeseníkách se dlouhodobě potýkají s nedostatkem personálu a nejinak na tom jsou i před nadcházející zimní sezonou. „Sháníme kuchaře, lyžařské instruktory a také obsluhu k vleku,“ dodal Jonáš. Servírky a kuchaře už delší dobu poptává také například areál X-park v nedalekém Františkově.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto OK Tourism

Štítky Turistika, návštěvnost, ubytování, kapacita, obsazenost hotelů, Jeseníky, Jeseník, Šumperk, podzimní prázdniny, Silvestr, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podzimní prázdniny i silvestrovské oslavy hlásí hotely v Jeseníkách dostupné kapacity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.