Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

U D35 v Mohelnici stála podezřelá dodávka, uvnitř se tísnilo 41 migrantů ze Sýrie

Přes čtyřicet běženců ze Sýrie se tísnilo v dodávce, kterou našli v úterý dopoledne policisté zaparkovanou na čerpací stanici nedaleko Mohelnice. U dálnice vůz zřejmě odstavil převaděč, který z místa utekl. Po řidiči dodávky intenzivně pátrají policisté.

„Dnes po desáté hodině jsme přijali oznámení o pohybu podezřelého dodávkového vozidla u Mohelnice. Policisté za několik minut vozidlo nalezli. Bylo odstavené nedaleko čerpací stanice na dálnici D35 v Mohelnici,“ sdělil krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

V dodávce na 234,5. kilometru dálnice se na místě řidiče nikdo nenacházel. Naopak v zavazadlovém prostoru dodávky se zahraniční registrační značkou bylo 41 osob. „Ty uvedly, že jsou ze Sýrie a míří na západ. Po řidiči nyní pátráme,“ doplnil Hejtman.

V Olomouckém kraji to není ojedinělý případ. V srpnu strážníci narazili na utečence u protihlukové zdi v Prostějově. Šlo o občany Sýrie bez dokladů totožnosti, kteří byli vybaveni pouze potvrzením ze Slovenska o setrvání příslušníka třetí země na jejich území. Vypověděli, že do města přijeli osobním pětimístným vozidlem BMW. Policisté vzápětí řidiče osobního auta našli a zadrželi.

VIDEO: Policie vyšetřuje násilí v centru Olomouce. Hledá tři muže z videozáznamu

Nad ránem v polovině června došlo v centru Olomouce k násilnému incidentu, který prověřují policisté. Ti se nyní obrací se žádostí o pomoc na širokou veřejnost, potřebují asistenci při zjištění totožnosti tří neznámých mužů, kteří zřejmě...

Na konci května zadrželi policisté na D35 na Olomoucku řidiče dodávky z Bulharska, který v nákladním prostoru nelegálně převážel 15 běženců ze Sýrie. Šlo o muže, mezi nimi byl i jeden nezletilý a jeden mladistvý chlapec. Šedesátiletý řidič dodávky skončil před soudem, který mu ve zkráceném řízení uložil peněžitý trest ve výši několika desítek tisíc korun.

V souvislosti s nárůstem nelegální migrace v Evropě obnovila Česká republika na začátku října namátkové kontroly na celé pozemní hranici se Slovenskem, obdobné opatření praktikují také další sousední státy. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie České republiky

Štítky Krimi, imigranti, nelegální překročení hranic, Sýrie, uprchlíci, běženci, Mohelnice, migranti Mohelnice, běženci Mohelnice, D35, pátrání, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U D35 v Mohelnici stála podezřelá dodávka, uvnitř se tísnilo 41 migrantů ze Sýrie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.