Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

V Prostějově letos nebude na Silvestra ohňostroj, nahradí ho videomaping na budově radnice a diskotéka

Obyvatelé Prostějova se letos na konci roku nedočkají oblíbeného ohňostroje na náměstí. Vystřídá ho videomaping na budově radnice, který představí třicet let Prostějova v samostatné České republice. Lidé se na Silvestra dočkají hned dvou promítání a diskotéky.

"Letos na Silvestra nás čeká nový program. Město Prostějov nebude pořádat ohňostroj, ale bude pořádat videomaping. Tématem bude historie města v průběhu třiceti let v samostatné České republice. Pevně věřím, že se to lidem bude líbit, ačkoliv je to po těch mnoha letech s ohňostrojem novinka," doufá náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS).

Za stejnou cenu 380 tisíc korun, kterou stál ohňostroj, město letos získá dvě představení. Jedno začne už v 17 hodin a bude určené dětem, druhé bude následovat tradičně ve 20 hodin. Mezitím bude probíhat doprovodný program, od 16 hodin bude diskotéka pro děti, která se postupem času více zaměří na dospělé. Na náměstí budou bary, lidé budou mít možnost posedět na dřevěném posezení.

Letošní Vánoce v Prostějově rozsvítí obří světelná koule. K dispozici budou také vratné kelímky

Letošní Vánoce v historickém centru Prostějova rozsvítí obří 3D světelná koule, za kterou zdejší radnice zaplatila dvě stě tisíc korun. Koulí o průměru tři metry budou moci lidé procházet, světla budou simulovat sněžení. Na náměstí budou rovněž k...

"Myslíme si, že videomaping je úžasná záležitost, kterou Prostějov ještě nezažil. Za stejnou cenu budeme mít dvě promítání, bude to mít svůj půvab a máme se na co těšit," podotkla Sokolová. Jedno promítání bude trvat asi osm minut.

Tradiční vánoční trhy v Prostějově začnou už za měsíc, v pondělí 20. listopadu, a budou trvat do soboty 23. prosince. "V pátek 24. listopadu bude tradiční rozsvícení vánočního stromu v 17:00 hodin, o hodinu a půl dříve bude předcházet zahájení provozu mobilního kluziště. Chybět nebudou jízdy oblíbeným vánočním vláčkem a program v kulturním klubu DUHA pro děti. Na náměstí vystoupí semifinalisté Superstar například s Vlastou Horváthem a místní kapely," nastínila Sokolová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky Prostějov, ohňostroj, silvestr, videomaping, Vánoce, Česko, radnice, ODS, Vlastimil Horváth

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Prostějově letos nebude na Silvestra ohňostroj, nahradí ho videomaping na budově radnice a diskotéka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.