Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Pomoc s technologiemi i při jednání s úřady. V Olomouci funguje nový Senior point

V budově na rohu Pavelčákovy ulice v centru Olomouce sídlí nový Senior point, tedy informační a poradenské místo pro starší občany. V Olomouckém kraji jde o první zařízení tohoto typu, v České republice již funguje přes pětatřicet obdobných poboček.

Na zřízení Senior pointu v prostorách Klubu pro seniory získalo město Olomouc dotaci od ministerstva práce a sociálních věcí. „Část prostor, kde nyní v Pavelčákově ulici působí Klub pro seniory, jsme využili a vybavili jako kontaktní místo. Přítomný pracovník magistrátu zájemcům podá aktuální informace z oblasti sociální a zdravotní politiky státu, z oblasti bezpečnosti a prevence nebo je provede nabídkou volnočasových aktivit. K dispozici bude také Spotřebitelská poradna a bezplatný přístup k internetu,“ říká náměstkyně primátora města Olomouce Kateřina Dobrozemská (Piráti a ProOlomouc).

V Olomouci otevřela bezplatná poradna pro oblast sociálního podnikání

Jeden ze šesti takzvaných SPointů v České republice nově sídlí v Olomouci. Místo, které se specializuje na fungování sociálních podniků, poradenství a propagaci těchto firem, sídlí na ulici Kosmonautů v budově České správy sociálního zabezpečení....

Senior point na adrese Pavelčákova 1/21 bude v Olomouci v provozu třikrát týdně, a to v pondělí, ve středu a v pátek vždy od 8 do 15 hodin.

Podle ředitele projektu Senior Point Petra Vitoucha kontaktní místo funguje jako nízkoprahové vstupní centrum pro seniory. „Naším hlavním posláním je poradenství a pomoc seniorům. Většinou se na nás senioři obrací s žádostí o pomoc v sociální nebo sociálněprávní oblasti. Neví například, jak si mají vyřídit dávky či si řešit bydlení," uvedl Vitouch s tím, že pro starší občany budou v poradně probíhat také různé kurzy týkající se například ovládání mobilních telefonů.

První Senior Point byl v Česku otevřen v roce 2011 v Brně, nyní jich je včetně olomoucké pobočky v provozu 35. „Fungujeme v osmi krajích. Do konce roku plánujeme otevřít další tři Senior Pointy,“ doplnil Petr Vitouch.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Olomoucký senior

Štítky Senior point, senioři, poradní místo, kontaktní místo, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomoc s technologiemi i při jednání s úřady. V Olomouci funguje nový Senior point  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.