Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

V Olomouci otevřela bezplatná poradna pro oblast sociálního podnikání

Jeden ze šesti takzvaných SPointů v České republice nově sídlí v Olomouci. Místo, které se specializuje na fungování sociálních podniků, poradenství a propagaci těchto firem, sídlí na ulici Kosmonautů v budově České správy sociálního zabezpečení. Zájemcům nabízí bezplatné konzultace.

SPointy vznikají v rámci projektu Ministerstva práce a sociálních věcí Rozvoj ekosystému sociálního podnikání, který odstartoval v dubnu letošního roku. Kontaktní místo pro sociální podnikání vzniklo již dříve v Ostravě, nyní se do sítě těchto pracovišť zapojila také Olomouc. Vedle vzniku těchto center má projekt za cíl také vznik Institutu sociálního podnikání. Regionálním koordinátorem SPointu pro Olomoucký kraj je Stanislav Hyrák. „Ti, kdo chtějí konzultovat, vzdělávat se či podpořit, si mohou domluvit schůzku na telefonním čísle 777 549 744 nebo na e-mailu stanislav.hyrak@mpsv.cz,“ specifikovala možnosti kontaktování odborníka z SPointu mluvčí Olomouckého kraje Alena Minxová.

POLITICKÁ KORIDA: Jak by se mohla využít olomoucká Hanácká kasárna, co by tam mělo být?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Zastupitelstvo nedávno schválilo memorandum o spolupráci s hejtmanstvím a Univerzitou Palackého o Hanáckých...

Kancelář v budově ČSSZ na ulici Kosmonautů nabízí bezplatné poradenství k rozjezdu a fungování sociálních podniků, vzdělávací a školící aktivity, možnost sdílení zkušeností, má ale také pomoci s propagací a financováním firem. Partnery SPointu jsou Olomoucký kraj, Univerzita Palackého v Olomouci a Caritas – Vyšší odborná škola sociální.

„Sociální podnikání velmi podporuji. Líbí se mi především potenciál sociálních firem vytvářet pracovní místa pro osoby se zdravotním, kulturním či sociálním znevýhodněním,“ uvedl na webu Olomouckého kraje Ivo Slavotínek (KDU-ČSL), náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sociálních věcí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky Poradna, SPoint, projekt, sociální podnikání, Olomoucký kraj, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouci otevřela bezplatná poradna pro oblast sociálního podnikání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.