Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

FOTOGALERIE: Zvířata v olomoucké zoo debužírovala na halloweenských dýních. Byli v nich červíci a sarančata

Na halloweenských dýních, ze kterých vylézají červi, sarančata nebo čouhá ocas mrtvých potkanů, si v těchto dnech pochutnávají zvířata z olomoucké zoologické zahrady. Mezi největší labužníky patřili medojedi, hrabáči, surikaty, papoušci nebo lemuři.

FOTOGALERIE: Dýňobraní v zoo na Svatém Kopečku

Sobota, 28. října 2023, 09:57

FOTOGALERIE: Dýňobraní v zoo na Svatém Kopečku
FOTOGALERIE: Dýňobraní v zoo na Svatém Kopečku

Program v zoo o víkendu
ZOO SVĚTEL, sobota
Zoo světel přinese světelná vystoupení Andělé a Nekonečný vesmír taneční skupiny Obyčejně neobyčejné ženy. Za příznivého počasí bude nainstalován velký nasvícený model zeměkoule. Zahájení v 16:00, lampiony vítány.
STRAŠIDELNÁ ZOO, sobota, pokladny otevřeny do 18:00, areál do 20:00, neděle pokladny do 16:00, areál do 18:00

Pracovníci zoo se rozhodli svým chovancům zpestřit podzimní jídelníček a použili k tomu dýně, které v zahradě zůstaly po nedávném večeru duchů. Umístili do nich všemožné dobroty, jako jsou rozmanité ovoce a zelenina, ale i červi, sarančata nebo potkani. Hodovalo se tak zejména u hrabáčů kapských, surikat, papoušků, kaloňů, koček krátkouchých, lemurů i kusu liščích.

"Pro naše zvířata je to zpestření, získávání potravy formou zábavy. Dýně slouží jako úkryt rozmanitého krmiva, ke kterému se následně dobývají. Je to i do značné míry podívaná, která mnohdy přináší řadu úsměvných situací. Někdy jsou zvířata zaujatá natolik, že v rámci svého průzkumu zmizí v dýni téměř celá," shodli se fotografové Milan Kořínek a Pavel Javůrek

Podobné akce podle mluvčí zoo Ivety Gronské pomáhají povzbudit zvířata k činnostem, které jsou pro ně blízké a přirozené. Díky tomu se rozptýlí jejich pozornost. Zvířata podle ní prospívají a rozmnožují se pouze tehdy, pokud mají vhodné chovatelské podmínky, mezi které patří i zábava a dobrá psychická pohoda.

"Zvířata prospívají, mají-li vhodné chovatelské podmínky, mezi které nepatří pouze zajištění nejzákladnější péče. Chovatel, který se zvířetem pracuje denně, spokojené zvíře od nespokojeného rozpozná jednoznačně. Ve všech pokrokových zahradách je to dnes již automatické," uvedla mluvčí.

FOTOGALERIE: Strašidelné dekorace i ohňová show. Večer duchů na Svatý Kopeček přilákal davy

Přes šest tisíc lidí zavítalo v sobotu na speciální strašidelný program v Zoo Olomouc. Areál na Svatém Kopečku ozdobily propracované děsivé dekorace, mezi kterými procházeli nejen návštěvníci, ale i nejrůznější pohádkové i hororové bytosti.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky krmení, dýňobraní, zvířata, pochoutky, zoo, Olomouc, dýně, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Zvířata v olomoucké zoo debužírovala na halloweenských dýních. Byli v nich červíci a sarančata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.