Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vánoce se blíží. Policie radí jak být při nákupech obezřetní

Jak se chovat v předvánoční nákupní horečce? Policie připomíná několik pravidel, která mohou při nakupování zachránit vaše peníze. Nákupní centra jsou totiž v předvánočním čase vyhledávanými místy zlodějů. Obezřetnost ale policie doporučuje i při nákupech na internetu.

Největší pozor by si měli lidé podle policie dávat na své osobní věci a peníze. „Ti z nás, kteří preferují nákupy v kamenných obchodech nebo nákupních centrech či galeriích, by se měli zaměřit na to, aby veškeré své osobní věci měli pod kontrolou, pečlivě si je hlídali a nedali tak příležitost zlodějům k jejich krádeži,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policisté také doporučují nenosit všechny své věci v jedné tašce a nenechávat je na viditelném místě v autě na parkovišti. „I bezcenná věc může pachatele přilákat,“ doplnila mluvčí. Ostatní dveře od automobilu by také při nakládání nákupu měly zůstat zamčené.

Policie zatkla muže z Jesenicka, který patnáct let týral manželku. Bít měl i tchýni

Od roku 2008 až do letošního léta měl dvaačtyřicetiletý muž z Jesenicka fyzicky i psychicky týrat svou manželku. Kvůli neúnosnosti celé situace se žena na začátku listopadu obrátila na policii. V případě prokázání viny může muž skončit až na osm...

Naprosto v bezpečí ale nejsou vaše peníze ani při nakupování na internetu. „Vždy ověřujte věrohodnost internetového prodejce. Využít k tomu lze webové stránky upozorňující na rizikové e-shopy a s opatrností také recenze ostatních nakupujících,“ upozornila Vanková. Při prvním nákupu na neznámém e-shopu policisté doporučují platit raději na dobírku.

I při nakupování je nejzásadnější ochrana vašich přístupových údajů. Ať už do různých e-shopů, tak hlavně do vašeho internetového bankovnictví. Také je podle policie třeba ověřovat, zda vás webové stránky navádějí na bezpečnou platební bránu nebo zda je pro platbu využíváno aktivní zabezpečení 3D Secure.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Policie, Vánoce, nákupy, bezpečí, obezřetnost, pravidla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce se blíží. Policie radí jak být při nákupech obezřetní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.