Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Tři kameny nabízí nádherné výhledy na Přemyslovské sedlo a na Černou stráň

Okruh v okolí skalního útvaru Tři kameny v Jeseníkách nabízí úžasné výhledy, ale také příjemnou procházku v přírodě vhodnou i pro rodiny s dětmi.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Autem se vydáme do vesnice Pekařov poblíž Velkých Losin, pojedeme tak daleko, jak jen to půjde. Měli bychom dorazit k zákazu vjezdu, u kterého po pravé straně bude možné auto odstavit u silnice.

Dále pokračujeme pěšky po silnici k rozcestníku Pekařovský vrch. Sejdeme do lesa na zelenou turistickou trasu a té se držíme tři kilometry k rozcestníku Tři kameny - útulna. Od něj se vydáme po modré značce a po půl kilometru dorazíme ke skalnímu útvaru Tři kameny, který je vysoký až třicet metrů. Při vystupování na nejvyšší možný bod je potřeba být opatrný, za odměnu budeme mít krásný výhled do Přemyslovského sedla a na Černou stráň. Při dobré viditelnosti dohlédneme až k Pradědu.

Poté se vrátíme zpět k rozcestníku Tři kameny - útulna, u kterého se nachází přístřešek s knihou, do které se můžeme zapsat. Pokračujeme po modré značce ve směru k rozcestníku Pod Jelení skalkou. Na začátku tohoto úseku nás čeká trochu horší terén, ale není to nic, co se nedá zvládnout, zbytek úseku už půjdeme po lesní cestě. Jakmile dorazíme k rozcestníku Pod Jelení skalkou, sejdeme na červenou značku ve směru na Pekařov a po zhruba čtyřech kilometrech dorazíme zpět k autu.

Celý tento okruh má lehce přes deset kilometrů a samozřejmě je možné si ho prodloužit o další zajímavá místa, která jsou v okolí. Od Tří kamenů do Pekařova budeme mít po cestě i několik dalších moc hezkých výhledů a až na pár horších úseků není tento okruh náročný, zvládnou ho i děti a věřím že se dá zvládnout i s terénním kočárkem.

TIP NA VÝLET: Hřebečská důlní stezka, rozhledna Strážný vrch a potok s rezavou vodou. Trasa pro podzimní dny

Dnes se podíváme kousek za hranice Olomouckého kraje směrem k Moravské Třebové. Trasa po Hřebečské důlní stezce k rozhledně Strážný vrch a okolo hald hlušiny má zhruba dvanáct kilometrů a je lehce náročnější.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, Černá stráň, Přemyslovské sedlo, skála, Instagram, turistická stezka, lesní cesta, Velké Losiny, Praděd, Tři kameny, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Tři kameny nabízí nádherné výhledy na Přemyslovské sedlo a na Černou stráň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.