Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Lidé v Prostějově opět řeší křivý vánoční stromeček na náměstí. Letos je to optický klam

V Prostějově už by to asi nebyly ty správné Vánoce, kdyby se neřešil křivý vánoční stromeček na náměstí. Na rozdíl od předchozích dvou let však letos jde o optický klam. Dvanáctimetrový smrk je rovný, ale rostl u domu, a tak má na jedné straně méně větví. I tak je krásný, svěřují se kolemjdoucí.

"Ten stromek vypadá nakřivo, nebudou ho ještě nějak narovnávat, protože jinak je krásný. Možná ho jenom dole špatně upevnili. V Prostějově už je křivý strom asi takovou tradicí," usmívala se například Jana Šváchová, která si dnes na prostějovském náměstí vychutnávala hřejivý punč.

Křivému vánočnímu stromečku v centru města se kolemjdoucí divili i loni, poprvé se křivý jehličnan objevil ve městě o Vánocích v roce 2021. Ani v životě není všechno stoprocentní, každý má dostat šanci, reagovala na to tehdy s nadsázkou radnice.

V letošním roce prostějovskému hlavnímu náměstí dominuje dvanáctimetrový smrk omorika, který byl v majetku města. "Ten strom je rostlý rovně a jenom tím, že stál u paneláku, tak má z jedné strany kratší větve. Křivá není díra v zemi a ani ten strom není křivě rostlý, je krásný a je to skutečně optický klam, protože větve nejsou rovnoměrné. Ani v přírodě není nic rovnoměrné. Strom je to velmi pěkný, zvlášť, jak je už nazdobený, a myslím si, že při rozsvícení se máme na co těšit," slibuje náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS).

Na sociálních sítích ovšem diskuse o vánočním stromečku na prostějovském náměstí opět nasbíraly stovky reakcí. "Nádherný strom, krásně rostlý na jednu stranu. Ani mě nepřekvapuje, že nedokážou vybrat normální strom. Máme tady okolo málo lesa," glosoval to jeden z diskutujících. 

Slavnostní rozsvícení vánočního stromečku radnice v Prostějově naplánovala na tento pátek na pět hodin odpoledne.    

V Prostějově opět budí pozornost křivý vánoční stromeček. Už je to tradice, smějí se lidé

Vánoční stromeček na náměstí v Prostějově stojí podobně jako loni opět nakřivo. Ve městě se z toho pomalu stává tradice, posmívají se obyvatelé. Ani v životě není všechno stoprocentní, každý má dostat šanci, reaguje radnice.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šverdík

Štítky vánoční stromek, náměstí, diskuse, Prostějov, optický klam, strom, Vánoce, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Prostějově opět řeší křivý vánoční stromeček na náměstí. Letos je to optický klam  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.