Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Obyvatelé Šumperka plní vánoční přání dětí z dětských domovů, lidé si je mohli brát z vánočního stromku

Vánoční přání dětí z dětských domovů se i v letošním roce snaží plnit obyvatelé Šumperka. Přáníčka tradičně ozdobila strom v informačním centru na Hlavní třídě, odkud si je lidé mohli od konce listopadu odnášet. Splnit je mohou balíčkem doručeným nejpozději v první polovině tohoto týdne.

"V rámci akce Strom splněných přání má veřejnost možnost stát se Ježíškem dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí nebo dětí s poruchou autistického spektra ze Šumperku a vyplnit jim jejich vánoční přání," uvedla radnice.

V přáníčkách zavěšených na strom se nejčastěji objevují plyšová zvířata, hračky nebo kosmetika. Dárci si na místě mohou vybrat, komu chtějí udělat radost - dárek poté zakoupí, zabalí a doručí v první polovině tohoto týden zpět do informačního centra. "Vánoční dárky budou poté rozvezeny do zapojených organizací, kterými jsou Dětské centrum Ostrůvek, Klubík při sociálním odboru Městského úřadu Šumperk, Azylový dům pro osamělé rodiče s dětmi a Dětský klíč Šumperk," uvedlo město.

Strom splněných přání je v Šumperku každoročně od roku 2006. Zpočátku stával přímo na Hlavní třídě, poté se přesunul do informačního centra. Tradici nepřerušila ani pandemie koronaviru - výběr přání se například předloni přesunul na webové stránky, dárci vybírali přání on-line z fotogalerie a svůj zájem o koupi dárku potvrzovali e-mailem. Podle pořadatelů je na stromě každoročně zhruba stovka přání a nikdy tam žádné nezůstalo.

Náměstí v Jeseníku zdobí od letoška nový betlém. Lidé obdivují i unikátní Ochranovskou hvězdu

Originální betlém vyřezaný z místní lípy zdobí při letošním adventu Masarykovo náměstí v Jeseníku. Ten se bude ještě v následujících letech rozšiřovat o další figury. Kromě tradičního vánočního stromu a dřevěných jesliček zaujme návštěvníky...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vanocni.sumperk.cz

Štítky strom přání, Šumperk, dětský domov, vánoční stromek, strom, turistické centrum, Ježíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatelé Šumperka plní vánoční přání dětí z dětských domovů, lidé si je mohli brát z vánočního stromku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.