Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vánoční hasičská inspirace: dárky, které mohou zachránit zdraví blízkých i cenný majetek

Hasicí přístroj domů i do auta, detektor nebezpečných plynů či kvalitní lékárnička. Do Štědrého dne zbývá už jen posledních několik dnů, hned deset tipů na vánoční dárky uvádějí také hasiči z Olomouckého kraje. Prezenty tak tematicky nesou zejména hodnotu ochrany zdraví a majetku rodiny.

Od trámu v komíně začal hořet dům na Olomoucku. Škoda půjde do statisíců

Mnohamilionové škodě zabránili hasiči při požáru v dvougeneračním rodinném domě v Náměšti na Hané poblíž Olomouce. K události vyjíždělo v úterý pět profesionálních a dobrovolných jednotek. Příčinou zahoření budovy bylo zřejmě nedodržení...

Pro pravidelný seriál požárně-bezpečnostních rad hasiči z Olomouckého kraje v prosinci zvolili odlehčený námět vánočních dárků. „Rozhodli jsme se doporučit, aby lidé svým blízkým pod stromeček nadělili jednu z nejcennějších komodit – bezpečí. Pořídit mohou například inteligentní požární hlásič, moderní hasicí přístroj domů nebo do auta či speciální cylindrickou vložku jako zámek do dveří a zajistit si tak větší rodinnou pohodu nejen o Vánocích,“ říká mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči tak sepsali devět a jeden bonusový tip na vánoční dárky, které mohou zvýšit bezpečnost doma i třeba na cestách autem. „Třeba požární hlásič může zachránit v případě požáru život mnoha lidem,“ podotkla mluvčí. Nápady na dary přibližují hasiči v graficky ztvárněném seznamu.

V období adventu jednotky požární ochrany současně zdůrazňují opatrnost při rozmisťování svíček, požárů vzniklých z drobného plamínku v tomto období každoročně přibývá. „Hořící svíčka dotváří romantiku podzimních večerů a zejména vánočních svátků. Je součástí různých svícnů, adventních věnců, případně aromalamp. Především je to ale otevřený oheň a je potřeba s ním podle toho zacházet,“ apeluje mluvčí Balážová. Je tak potřeba dodržovat základní principy – neumisťovat svíčky na hořlavý podklad nebo k blízkosti hořlavých materiálů a do průvanu. Ani drobný otevřený oheň by nikdy neměl zůstat bez dozoru.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Bezpečí, ochrana zdraví, požár, prevence, hasiči, HZS Olomouckého kraje, vánoce, vánoční dárky

Vánoční hasičská inspirace: dárky, které mohou zachránit zdraví blízkých i cenný majetek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.