Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Zdobení stromečku i večerní prohlídky. Zoo Olomouc chystá speciální sváteční program

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce ani v závěru letošního roku neuzavře své brány návštěvníkům, naopak připravuje například pohádkové ladění areálu i mimořádné večerní prohlídky. Vánoční program startuje už tuto sobotu zdobením stromů, dekorace budou mít podobu krmiva pro ptáky a další volně žijící zvířata, která se také pohybují v oblasti oblíbeného výletního místa.

Prvním bodem svátečního programu je v Zoo Olomouc akce nazvaná Vánoční strom pro zvířata, která připadá na sobotu 16. prosince. „Vánoční stromeček v zoo není jen ozdoba. Místo baněk jsou na něm jablka, lojové koule, šišky obalené v semínkách a jiné dobroty coby potrava pro ptáky, veverky a další volně žijící zvířata. Dům dětí a mládeže Olomouc zdobí tradičně jako první a zájemci se mohou kdykoliv přidat,“ avizuje mluvčí zoo Iveta Gronská.

FOTOGALERIE: Mráz a sníh svědčí v Zoo Olomouc vlkům i levhartům. Cizí už není ani klokanům

Část zvířecí populace v Zoo Olomouc je v zimních časech ukrytá ve vnitřních expozicích, ubikacích či stájích, dalším obyvatelům areálu na Svatém Kopečku ale mrazivé teploty vyloženě svědčí. Na sněhu si libují vlci, sobi, tygři ussurijští i...

Od 23. prosince do 1. ledna se zoo nastrojí do pohádkově vánočního kabátu díky tematické výzdobě a instalacím. Lidé mohou zavítat do zoologické zahrady i na Štědrý den, a to od 9 do 14 hodin. Dospělí návštěvníci navíc zaplatí vstupné pouze na úrovni dětského. Od 25. do 30. prosince a poté i 1. ledna chystají na Svatém Kopečku také mimořádné prohlídky v odpoledních či podvečerních hodinách.

„Klid, pohoda, vánoční výzdoba, teplý punč – prostě úplně jiná zoo než v létě. Řada zvířat je navíc mnohem aktivnější než za letního horka. Komentované prohlídky jsou odměnou pro ty, kteří vydrží až do odpoledne. Průvodce vychází z dětského hřiště v areálu. Na prohlídku není nutná rezervace,“ říká mluvčí Gronská.

„Večerními vánočními prohlídkami děkujeme návštěvníkům za jejich přízeň po celý rok," podotkl ředitel zoo Radomír Habáň.

Sváteční otevírací doba pokladen ZOO Olomouc a Restaurace Pod Věží 
24. 12. 9:00 – 14:00
25. – 30. 12. 9:00 – 18:00
31. 12. 9:00 – 14:00
1. 1. 9:00 – 18:00
Areál je potřeba opustit do 2 hodin po uzavření pokladen.
Zdroj: Zoo Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, zoologická zahrada, Olomouc, vánoce, tip na výlet, vánoční program, Olomouc

TIP NA VÝLET: Zdobení stromečku i večerní prohlídky. Zoo Olomouc chystá speciální sváteční program  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.