Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Světýlka, polepy i kuriózní dekorace. V mezinárodní anketě vánočních tramvají usiluje o hlasy i Olomouc

Svátečně dekorované tramvaje z osmadvaceti evropských měst sbírají i letos hlasy veřejnosti v anketě o nejhezčí vánoční tramvaj. Mezi účastníky jsou také nazdobené vozy z Olomouce, loni získaly soupravy z hanácké metropole v mezinárodním hlasování serveru mhd86.cz šestou příčku.

Vánoční hasičská inspirace: dárky, které mohou zachránit zdraví blízkých i cenný majetek

Hasicí přístroj domů i do auta, detektor nebezpečných plynů či kvalitní lékárnička. Do Štědrého dne zbývá už jen posledních několik dnů, hned deset tipů na vánoční dárky uvádějí také hasiči z Olomouckého kraje. Prezenty tak tematicky nesou...

V tradiční anketě webu mhd86.cz mohou lidé hlasovat i pro vánočně nazdobené tramvaje dvou typů. „Vánočně nazdobený vůz T3 se v adventní době stal už tradiční součástí olomouckých ulic, od roku 2021 k němu přibyla souprava vozů EVO. Letos se všechny vánoční tramvaje kromě světýlek dočkaly i tematického polepu,“ připomněla vylepšení aktuální svátečního oděvu olomouckých tramvají mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Loni ovládlo hlasování severomaďarské město Miškovec, které má letos bohatou výzdobu dokonce i uvnitř soupravy. Na předních příčkách se dále umístila Plzeň, Praha, Ostrava, chorvatský Osijek a šestá byla Olomouc. Ta tak vylepšila 9. místo z roku 2021.

Jak se vám líbí výzdoba vánočních tramvají v Olomouci pro rok 2023?

Celkem hlasovalo275 čtenářů

Sedmý ročník ankety poběží až do 2. ledna 2024. Zatímco v některých městech jsou vánoční tramvaje poprvé, jinde už jde o tradici a výzdoba se neustále vylepšuje. V Praze jezdí podle serveru mhd86.cz letos hned šest svátečně dekorovaných vozů. Většina sídel má nazdobené dvě tramvaje.

„Aby nedocházelo k tříštění hlasů u těchto měst mezi jejich jednotlivé vozy, pro spravedlivější hlasování se hlasuje vždy pro všechny vyzdobené vozy v daném městě souhrnně. Ona i skutečnost, že některé dopravní podniky se rozhodly flotilu vánoční tramvají rozšiřovat zaslouží zohlednit při hlasování. Jelikož může sehrát dojem i samotná fotografie ‚Vánoční tramvaje‘, pro objektivitu byly použity fotografie, kterými tramvaj prezentují jednotlivé dopravní podniky,“ informují organizátoři ankety.

O pozitivní hodnocení budou olomoucké soupravy usilovat v silné konkurenci, kterou kromě českých měst se letos tvoří také například Bratislava, Budapešť, Záhřeb, Štýrský Hradec, Hannover, Basilej, Krakov či Vratislav, kde tramvaj za sebou dokonce táhne připojený vozík s vánočními stromky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa, Dopravní podnik města Olomouce

Štítky Doprava, tramvaj, vánoce, vánoční tramvaj, anketa, hlasování, Dopravní podnik města Olomouce, DPMO, Olomouc

Světýlka, polepy i kuriózní dekorace. V mezinárodní anketě vánočních tramvají usiluje o hlasy i Olomouc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.