Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Sestřička z ARO jesenické nemocnice vyrábí krásné vánoční ozdoby. Zásobuje kolegyně ze všech oddělení

Za sestřičkou ARO v jesenické nemocnici si lidé nechodí pouze pro útěchu těla, ale i ducha. Lucie Ruszová totiž řadu let ve svém volném čase vyrábí nejrůznější dekorace, jako jsou adventní svícny, ozdoby nebo velikonoční věnce. Její nádherné výrobky mají úspěch v celé nemocnici.

Profesi zdravotní sestry se Lucie Ruszová věnuje již přes dvacet let. "Ke zdravotní škole mě přivedl můj dědeček, který studoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy. Byl to velmi empatický a vzdělaný muž a celé mé dětství bylo spjaté s jeho vyprávěním. Pro mé budoucí povolání byl asi tou největší inspirací," svěřuje se sestřička a s úsměvem přiznává, že dalším důvodem byla skutečnost, že se nematurovalo z matematiky. 

Náročná práce na anesteziologicko-resuscitačním oddělení nemocnice si ovšem vyžaduje odpočinek a relaxaci, kterými se stala výroba dekorací.

"Tomuto koníčku se věnuji již skoro deset let. Vždy pro mě bylo prioritou mít hezky nazdobený dům podle ročního období a svátků v roce. Baví mě také vidět radost u dětí, když například na podzim zdobíme okolí domu dýněmi. To ale jistě naplňuje každou mámu," říká Lucie Ruszová.

Přes letní měsíce se věnuje výrobě pugetů z látkových květin a za svůj úspěch považuje například výzdobu svatební kapličky pro rodiče jedné z jejích kolegyň z jesenické nemocnice. V zimním období se pak sestřička zaměřuje na výrobu adventních dekorací z hrnečků, sušiny, stabilizovaného mechu nebo dřevěných komponentů.

"Jako každý rok jsem i letos vyráběla dekorace na vánoční jarmarky pro dcery v rámci jejich školních projektů,“ dodává činorodá zdravotnice, která rovněž peče moučníky nebo vyrábí pro rodinu a přátele pečené čaje a vánoční likéry.

Omezení provozu o svátcích čeká jak MHD, tak lékárny

Dopravní podnik města Olomouce upravuje provoz městské hromadné dopravy. Děje se tak zejména kvůli vánočním svátkům, prázdninám a upraveným otevíracím dobám v nákupních centrech. Otevírací dobu mění i většina lékáren. V Olomouckém kraji by měla...

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AGEL

Štítky sestřička, ozdoby, výroba, Vánoce, Jesenická nemocnice, adventní věnec, dekorace

Sestřička z ARO jesenické nemocnice vyrábí krásné vánoční ozdoby. Zásobuje kolegyně ze všech oddělení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.