Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují smrtelný střet s tramvají. O pomoc žádají svědky

Olomoučtí kriminalisté se nadále zabývají tragickou dopravní nehodou, při které zemřel mladý muž po střetu s tramvajovou soupravou. Policisté žádají o spolupráci svědky, především cestující, kteří v pondělí o půl jedenácté večer jeli tramvají mezi stanicemi Rožňavská a U Kapličky.

Ke smrtelné nehodě došlo v pondělí 8. ledna po půl jedenácté večer. Střet s tramvají nepřežil mladík, jehož totožnost musela potvrdit provedená DNA analýza. Podle prvotních poznatků muže zachytila přední část druhého vozu spojené tramvajové soupravy. Po kontaktu s těžkým kolejovým vozidlem už mu nebylo pomoci. Tělo zpozoroval v kolejišti řidič další projíždějící tramvaje. Podle zástupců Dopravního podniku města Olomouce se mladík pravděpodobně vezl na spřáhle mezi tramvajemi a spadl.

Olomoucký krajský soud uložil za loňskou vraždu desetiměsíčního dítěte trest třinácti let vězení, jedná se tak o sankci pod dolní hranicí, která byla v toto případě stanovena na 15 až 20 let. Dosud bezúhonná čtyřiadvacetiletá žena prohlásila u...

Policisté tragédii vyšetřují jako přečin usmrcení z nedbalosti. „V souvislosti s prověřováním nehody se obracíme na svědky události. Zejména na cestující v tramvajové soupravě linky číslo 5, která přijížděla do zastávky Rožňavská kolem 22:31 v pondělí 8. ledna ve směru od zastávky Zikova na konečnou zastávku U Kapličky. Tramvaj se na zastávce Rožňavská míjela s protijedoucí tramvajovou soupravou linky č. 5,“ sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Cestující či případní další svědci nehody mohou policistům pomoci s objasněním okolností události na bezplatné lince 158. Případně se mohou obrátit přímo na kriminalisty druhého oddělení obecné kriminality územního odboru Olomouc na adrese Žižkovo náměstí 4 či na telefonním čísle 974 767 472.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Doležal

Štítky Doprava, nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, nehoda tramvaj, úmrtí, Olomouc, nehoda Zikova, DPMO

Olomoučtí kriminalisté vyšetřují smrtelný střet s tramvají. O pomoc žádají svědky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.