Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Uničov plánuje nový skatepark, uvolněný pozemek by mohl rozdělit na výstavbu garáží

Rozsáhlá kolonie garáží v okrajové části Uničova by se mohla v dalších letech dočkat zřejmě posledního rozšíření. Město zveřejnilo nabídku na pořízení 34 pozemků pro individuální výstavbu objektů pro uschování vozidel. Impulsem byl plán na modernizaci skateparku a workout hřiště v této lokalitě a také nedávné mapování zájmu o garáže.

Deset uliček každá s desítkami řadových garáží tvoří na trojúhelníkovém pozemku v Sadové ulici v Uničově rozsáhlý soubor objektů určených primárně k úschově motorových vozidel. V poslední skupině je pouze několik garáží a vedle nich skatepark a hřiště pro venkovní cvičení a posilování. Podle starosty Uničova Radka Vincoura (ODS) v minulosti o garáže utichl zájem a po čase město využilo volné prostranství pro přesunutí hlučných kovových ramp či lavic pro skateboardisty od jedné ze škol do této odlehlejší oblasti.

Mapa s vyznačením jednotlivých parcel. Zdroj: Město Uničov

„V lokalitě máme skatepark, který už dosloužil a pokud vše vyjde, máme v plánu zde vybudovat nové inline hřiště. Zástavba garáží nebyla dokončena a dáváme poslední možnost ji zde uskutečnit. V tom případě by se sportovní areál o kousek posunul na sousední plochu. Jinak místo garáží vzniknou natrvalo prvky pro sportovce,“ vysvětluje starosta aktuální postup města.

Parcelu tak město plánuje rozdělit na 34 dílů, každý o ploše 23 metrů za cenu 60 tisíc korun. Pro rozpočet by tak při prodeji všech pozemků byl výnos přes dva miliony korun. Zájemci mohou zaslat žádost na městský úřad. Podle starosty nedávno proběhla anketa, ve které občané vyjádřili o garáže zájem. Jaká ale bude skutečná poptávka ukáží až přijaté formuláře. Podle počtu žádostí bude uničovské zastupitelstvo rozhodovat, zda dojde k prodeji pozemků, nebo se místo zastaví skateparkem.

Kde jsou chladná místa Olomouce? Lidé mohou vědcům pomoci s vytvořením zimní pocitové mapy

S cílem lépe poznat vnímání městského prostředí Olomouce se badatelé z Univerzity Palackého pustili do vytvoření zimní pocitové mapy města. Do výzkumu se může na internetu zapojit kdokoliv tím, že zaznačí venkovní lokality, které jsou pro něj v...

„Víme, že aut přibývá, a garážových míst není až tolik. Přemýšleli jsme, kde by ještě mohly být garáže a město v dohledné době zřejmě nebude mít žádnou lokalitu, kde by takovou stavbu mohlo umožnit. Nechceme místo u parku uzavřít, aniž bychom tuto nabídku dali,“ podotkl starosta.

Po případném schválení prodeje pozemku bude uzavřena smlouva o budoucí kupní smlouvě a stavebník bude mít na dokončení výstavby garáže od předání pozemku časovou lhůtu tří let. „K převodu vlastnictví pozemku a k povinnosti zaplatit kupní cenu pak dojde po dokončení stavby garáže, tedy po přidělení čísla popisného,“ doplnili zástupci města k podmínkám zvažovaného prodeje parcel spadajících do místní části Brníčko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Stavba, investice, nemovitost, garáže, skatepark, Uničov, Olomoucký kraj

Uničov plánuje nový skatepark, uvolněný pozemek by mohl rozdělit na výstavbu garáží  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.