Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Olomouc sbírá nominace na další ročník Cen města, návrhy mohou posílat občané i instituce

Až do konce ledna mohou občané a instituce zasílat návrhy osobností a počinů, které by si podle nich zasloužily uznání formou Ceny města Olomouce. Ocenění, které uděluje olomoucké zastupitelstvo, čeká letos 27. ročník. Po patnácté se pak bude vyhlašovat také Cena za počin roku.

„Cena města, kterou uděluje Zastupitelstvo města Olomouce na základě návrhů občanů a institucí, je oceněním významných osobností za jejich celoživotní práci nebo výrazný počin. Ceny jsou každoročně udělovány v kategoriích věda a výzkum, kultura, sport a společenský přínos. Další samostatnou kategorií je Cena za počin roku,“ uvedla mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá.

Olomouc analyzuje návrh nové malé haly vedle Plecharény, stavět se má příští rok

Olomouc pokračuje s přípravami na vybudování nové malé hokejové haly v sousedství zimního stadionu v centru města. Důležitými parametry je splnění norem pro juniorskou a dorosteneckou extraligu a hokejovou akademii, aby sportoviště mohlo sloužit...

Ocenění se v Olomouci předává už od roku 1998. V minulém ročníku dostali Cenu města jako poděkování za práci i životní postoj biofyzik a přední odborník na koktavost Josef Pešák, běžkyně Petra Kamínková, výtvarnice Jana Krejčová, dlouholetý správce olomoucké vojenské posádky Alois Kadlčík a lékař Libor Kvapil, zakladatel ordinace pro lidi bez domova. 

Za počin roku se předávala cena v podobě skleněného kvádru s hologramem, za rok 2022 náleží dobrovolníkům z centra Univerzity Palackého jako uznání za pomoc ukrajinským uprchlíkům.

Pro aktuální ročník je možné zasílat nominace přes webový formulář až do 31. ledna 2024. „Jednotlivé návrhy posuzuje odborná pracovní skupina a Rada města Olomouce a schvaluje městské zastupitelstvo,“ doplnila mluvčí Štědrá.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky Ocenění, ceny města, Olomouc, nominace, počin roku, osobnost

Olomouc sbírá nominace na další ročník Cen města, návrhy mohou posílat občané i instituce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.