Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Městský dům v Přerově čeká výměna vzduchotechniky a vytápění. Soustavy už jsou na hraně životnosti

Přerovští radní schválili záměr další investice do Městského domu na náměstí T. G. Masaryka. Budova, která je tradičním místem pro pořádání společenských a kulturních akcí, by měla projít obnovou vzduchotechniky a vytápění. Předpokládané náklady investice jsou na úrovni sedmnácti milionů korun.

Přerov pokračuje v postupných opravách budovy Městského domu, další zakázkou by měla být instalace vzduchotechniky s jednotkami s rekuperací. „V objektu, který je kulturní památkou, bude provedena i kompletní rekonstrukce stávajícího systému vytápění včetně náhrady stávající otopné plochy, úpravy napojovacího uzlu a osazení regulační techniky,“ informovala Anna Vojzolová z oddělení komunikace a vnějších vztahů přerovského magistrátu.

Startuje přestavba nevzhledné dominanty přerovského náměstí. Vyjde na 360 milionů

Padesát až osmdesát zaměstnanců stavební firmy bude od příštího týdne pracovat na přeměně bývalé budovy EMOS v centru Přerova. Nevzhledná stavba projde během necelých dvou let komplexní rekonstrukcí podle návrhu, který vzešel z odborné...

Záměr na vyhlášení výběrového řízení již schválila Rada města Přerova, záležitost by mělo projednat i únorové zastupitelstvo. „Stávající systém je už na hraně své životnosti. Předpokládaná cena pořízení nového systému činí 17 milionů 350 tisíc 261 korun včetně DPH, skutečná cena vzejde až z veřejné zakázky, která bude následně vyhlášena. Na akci chceme získat dotaci z Modernizačního fondu ministerstva životního prostředí,“ sdělil na webu města náměstek přerovského primátora Vladimír Lichnovský (ANO). Po výběru zhotovitele pak bude jasno o ceně díla a také termínu stavebních úprav.

Stavba Záloženského domu byla dokončena v roce 1897, později se objekt stal majetkem Přerova a změnil svůj název na Městský dům. Budova prošla zásadními úpravami ve 30. a 80. letech minulého století, měnily se vnitřní dispozice, firmy se tehdy zaměřily i na zajištění statiky či instalaci nových sítí. „V roce 2017 dostal ‚Měšťák‘ nová okna, o čtyři roky později proběhla výměna dubových parket ve velkém sále a předsálí a renovace parket na jevišti a v malém sále,“ připomněla Anna Vojzolová.  

Ohodnoť článek

Foto Město Přerov

Štítky Stavba, investice, oprava, rekonstrukce, Městský dům, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městský dům v Přerově čeká výměna vzduchotechniky a vytápění. Soustavy už jsou na hraně životnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.