Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Druhé výročí ruské agrese připomene v sobotu v Olomouci pochod na podporu Ukrajiny

Druhé výročí ruské agresivní války proti sousedovi připomene v sobotu na Horním náměstí v Olomouci shromáždění a pochod Na podporu Ukrajiny a proti strachu. Akce se koná v rámci akcí Dne za Ukrajinu.

Den za Ukrajinu se uskuteční v sobotu 24. února na Horním náměstí v Olomouci od 17:00 do 19:30. Od 14:00 budou k dispozici tematické prodejní stánky a výstava fotografií. "Zájemci se mohou těšit na autogramiády autora sbírky básní Jiřího Rybišára a autora knihy Dům s chimérami Michala Prieznitze," uvedl jeden z organizátorů Richard Kováč.

Na místě si lidé budou moci prohlédnout také fotografie Olomoučanky Jany Kloučkové Kudrnové a dalších autorů. K vidění budou artefakty přivezené z Ukrajiny včetně vlajky z Avdijivky. Kdo bude chtít, může přispět ve sbírce, výtěžek bude věnován na konto humanitární společnosti Člověčina.

"Sraz pro pochod se svícemi je v 17 hodin u Informačního centra. Poté se můžete těšit na vystoupení skupiny Korále, se kterou zazpívá i Kateryna Bobrovská. Přijďte dát najevo, že vám na Ukrajině záleží," vyzval Kováč.

Pořadatelem celé akce je zapsaný spolek Člověčina, spolupořadateli jsou Institut paměti národa a ukrajinský spolek Ščedryk.

Německé tanky za pomoc Ukrajině. Na Libavou by mohly zamířit další desítky Leopardů

Výzbroj tankového praporu české armády v Přáslavicích u Olomouce by se mohl ještě letos rozšířit o další německou bojovou techniku. Vojenský útvar ve výcvikovém prostoru Libavá má k dispozici 14 tanků Leopard 2A4, Německo nabídlo České republice...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky Ukrajina, agrese, Rusko, pochod, podpora, pomoc, Olomouc, Horní náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Imperator Morava

Slava Ukrajini !!! - Sláva Moravskymu Národu !!!

Sobota, 24. února 2024, 11:04Odpovědět

TIP NA VÍKEND: Druhé výročí ruské agrese připomene v sobotu v Olomouci pochod na podporu Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.