Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Paradoxní Suchej únor v Olomouci: strážníci řešili mimořádný počet převozů na záchytku

Druhý měsíc roku tradičně patřil osvětové kampani Suchej únor, která nabádá k omezení konzumace alkoholických nápojů. S lidmi, kteří výrazně překročí únosnou míru požitých lihovin, se potýkají na každodenní bázi policisté, zdravotníci či strážníci obecních policií. Z pohledu statistik Městské policie Olomouc měsíc únor v roce 2024 vybočoval, ne však v pozitivním směru – převozů na záchytku výrazně přibylo.

Podle mluvčího Městské policie Olomouc Petra Čunderleho devětadvacet únorových dní přepsalo statistiky, výsledek v negativním smyslu předčil očekávání strážníků. „Na protialkoholní a záchytnou stanici bylo totiž realizováno celkem 52 převozů. Tolik převozů za jeden měsíc neevidujeme v žádném měsíci loňského roku, kdy jich bylo nejvíce v prosinci a sice 42,“ konstatoval mluvčí Čunderle.

Hned tři obdobné případy zahrnující konzumaci alkoholu a řidiče seniorského věku řešili v uplynulém týdnu policisté v Olomouckém kraji. Například osmasedmdesátiletý muž na Prostějovsku řídil s takřka dvěma a půl promile v dechu, havaroval a je...

Značnou část osob eskortovaných do zařízení na Sušilově náměstí, tvoří lidé, kteří do protialkoholní záchytné stanice v doprovodu uniforem míří opakovaně. Za jedno vystřízlivění na záchytce by přitom měli při okamžité platbě v hotovosti uhradit dva tisíce korun, ve lhůtě osmi dní pak ještě o tisícovku více. „Rekordmanem za měsíc únor byl jedinec, který zde pobyl rovnou sedmkrát. Co se týče nejvyšší zjištěné hodnoty alkoholu v dechu, tak zde tabulkám vládne čtyřiačtyřicetiletý muž, který nadýchal 4,01 promile,“ komentoval Čunderle.

Za rok 2023 strážníci převezli na záchytku v areálu Vojenské nemocnice Olomouc celkem 229 lidí, dohromady se ovšem jednalo o 387 jednotlivých případů. Podle zástupců města se v drtivé většině tato problematika týká osob bez domova, pro něž je alkohol téměř podmínkou denního přežití. „Základním předpokladem řešení tohoto problému je znesnadnění jejich životního stylu třeba striktním odmítnutím požadavku o peníze,“ uvedl v Olomoucký listech ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Olomouc

Štítky Alkohol, opilost, přestupek, záchytka, Městská policie Olomouc, Olomouc, Suchej únor, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Boger

Nabízím vám jedinou finanční půjčku od přímého investora od 50 000 do 50 000 000 Kč. Tato nabídka platí pro celou Českou republiku a pro všechny občany. Splatnost této půjčky lze nastavit na 360 měsíců s možností předčasného splacení za každou cenu a bez navýšení. Vezměte si plnou půjčku a splaťte své prostředky do 24 hodin. Pokud si chcete půjčit, napište na: bogar9627@gmail.com whatsapp +420604876766

Středa, 6. března 2024, 02:27Odpovědět

Imperator Morava

češíííí, by se rádi viděli s maličkem nahoru ve společnosti ZápadoEvropskéch národu, Ale podle tech problemu s CHlastem só spiš Vychodni SVOLOČ !

Úterý, 5. března 2024, 12:45Odpovědět

Paradoxní Suchej únor v Olomouci: strážníci řešili mimořádný počet převozů na záchytku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.