Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jaké jsou nejlepší městské weby? Soutěž Zlatý erb zná vítěze

Soutěž Zlatý erb už od roku 1999 oceňuje nejlepší webové stránky měst a obcí. Letošní krajské kolo v kategorii větších měst vyhrála Olomouc, nejúspěšnější menší obcí je Loučná nad Desnou. Vítězové krajských kol postupují do celorepublikového finále. To se odehraje v květnu v Hradci Králové.

Podle hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka (PirSTAN) jsou obecní a městské weby důležité pro komunikaci obcí s občany. „Děkuji městům a obcím za to, že se o svoje weby starají. Ty, které uspěly v soutěži Zlatý erb jsou navíc inspirací pro ostatní,“ doplnil hejtman.

Odborná porota v letošním ročníku hodnotila dohledatelnost informací, zda web obsahuje povinné informace a zaměřila se také na kybernetickou bezpečnost. „Ta byla letošním hlavním tématem. Pro Olomoucký kraj je kybernetická bezpečnost zásadní oblastí, protože s nárůstem digitalizace veřejné správy v dalších letech budou na bezpečnost informačních systémů kladeny stále větší nároky,“ vysvětlil krajský radní pro oblast IT Petr Lysek (PirSTAN).

Na Šternbersku vznikla dvě nová turistická odpočívadla. Vyrobili je žáci střední školy

Dvě nová odpočívadla, kde můžou turisté posedět nebo odstavit kolo, stojí u jezírka v Dalově a blízko Těšíkovské kyselky. Vznikla ve spolupráci Místní akční skupiny (MAS) Šternbersko, města Šternberk a Střední odborné školy lesnické a...

Nejlepším webovým portálem obce s rozšířenou působností se staly stránky Olomouce. „Olomouc také nabízí vlastní aplikaci, portál Olomoučana a mnoho dalšího. Samozřejmě je stále co vylepšovat, ale toto ocenění je pro nás známkou toho, že jdeme správnou cestou,“ okomentoval vítězství v soutěži náměstek olomouckého primátora Tomáš Pejpek (ProOlomouc a Piráti). Za Olomoucí se na druhém místě umístil Šternberk, třetí místo si odnesl Jeseník.

Mezi obcemi, které nepatří do kategorie obcí s rozšířenou působností, má podle poroty nejlepší webové stránky Loučná nad Desnou. Druhé a třetí místo letos získaly Bělkovice-Lašťany a Moravský Beroun.

Zástupci obcí si ocenění převzali v pondělí v kongresovém sále krajského úřadu. Olomouc a Loučná nad Desnou se svými stránkami postupují do celorepublikového finále. To proběhne v polovině května V Hradci Králové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Zlatý erb, soutěž, webové stránky, nejlepší městské weby, vítězové, Olomouc, Loučná nad Desnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké jsou nejlepší městské weby? Soutěž Zlatý erb zná vítěze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.