Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Místo lyžování do termálů. Lázně ve Velkých Losinách v únoru zaznamenaly rekordní zájem

Zatímco pro provozovatele skiareálů v Olomouckém kraji byl měsíc únor žalostný, další volnočasové aktivity se těšily mimořádné oblibě. Místo lyžování zamířili lidé například na Šumpersku do termálního parku ve Velkých Losinách, který zaznamenal ve druhém kalendářním měsíci rekordní čísla návštěvnosti.

Do termálů ve Velkých Losinách zavítalo v průběhu února 28 tisíc návštěvníků. „V meziročním srovnání je to zhruba o čtvrtinu více než v předcházejících letech ve stejném měsíci. Počasí lyžování příliš nepřálo, návštěvníci Jeseníků proto hledali náhradní program,“ uvedl mluvčí lázeňského areálu Miroslav Slaný.

Návštěva Zoo Olomouc od března podraží, mění se i formát rodinných vstupenek

Cena základního vstupného do Zoo Olomouc se od začátku března zvýší v hlavní sezoně ze 140 na 160 korun. O dvacet korun více oproti současnému ceníku zaplatí také děti od tří do čtrnácti let věku či studenti. Novou podobu získává také rodinné...

„Zájem rekreantů byl v uplynulém měsíci mimořádný. Během února měli návštěvníci termálního parku možnost využít i zkrácené dvouhodinové vstupné, které nabízíme pouze ve vybraných termínech zimního období, abychom dokázali uspokojit větší množství lidí. Kapacita Termálu během zimy je totiž menší než v letním období a zájem během jarních prázdnin významně převyšoval kapacitní možnosti losinského termálního parku,“ sdělil jednatel Termálních lázní Velké Losiny Martin Plachý.      

Termální park Velké Losiny se řadí mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Olomouckém kraji, ročně sem zamíří přes 200 tisíc lidí. Vnitřní areál zahrnuje pět bazénů, které využívají vodu z minerálního pramene Žerotín. V průběhu letní sezony jsou pak k dispozici i další čtyři venkovní bazény. „Během letních prázdninových měsíců, kdy je návštěvnost nejvyšší a je otevřena i venkovní část areálu, bývá měsíční návštěvnost kolem 35 až 40 tisíc lidí,“ přiblížil Miroslav Slaný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Termály Losiny

Štítky Výlet, turistika, atrakce, návštěvnost, statistiky, Velké Losiny, termální park, Šumperk, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo lyžování do termálů. Lázně ve Velkých Losinách v únoru zaznamenaly rekordní zájem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.