Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Olomoucký magistrát čeká odstávka. K plnému provozu by se měl vrátit po víkendu

Přechod na Národní standard pro elektronické systémy spisové služby omezí v příštích dnech dostupnost služeb olomouckého magistrátu. Ve čtvrtek nebudou kvůli odstávce fungovat pokladny pro uhrazení poplatků, k dispozici nebude ani Czech Point a další agendy. Lidé by měli své záležitosti řešit ideálně v jiné úřední dny.

Plánovaná odstávka systémů má trvat od čtvrtka 11. dubna do neděle 14. dubna. Veřejnosti by se ale měla podle mluvčí olomoucké radnice Radky Štědré dotknout pouze v jeden úřední den – 11. dubna. „Důvodem omezení funkčnosti některých agend magistrátu je povinný přechod na Národní standard pro elektronické systémy spisové služby,“ vysvětlila mluvčí Štědrá.

Olomoučanka chtěla přes odkaz doplatit šest korun. Podvodník jí z konta odčerpal desetitisíce

Osmačtyřicetiletá Olomoučanka se domnívala, že jí SMSkou přišla informaci od pošty, že jí nemůže být doručena zásilka kvůli chybně zadané adrese. Šlo však o podvod, žena klikla na odkaz a uvěřila, že má doplatit šest korun za doručovaný balík. Po...

I při změně systémů bude možné vyřídit žádosti o občanské průkazy, cestovní doklady či změny trvalého pobytu. V provozu bude také matrika. Naopak fungovat nebudou pokladny nebo Czech Point. „Omezen bude provoz na podatelnách, včetně příjmu a distribuce analogových a elektronických dokumentů. Na obslužných pracovištích nebude možné žadatelům podávat informace k probíhajícím řízením, které jsou napojeny na agendové systémy,“ uvedla mluvčí.

V plném provozu by měl být magistrát opět od pondělí 15. dubna. „Doporučujeme občanům, aby odložili vyřizování svých záležitostí na jiné úřední dny. V době plánované odstávky od 11. do 14. dubna budou některé agendové systémy výrazně omezeny, nebo nebudou funkční vůbec,“ uvedl tajemník Magistrátu města Olomouce Jan Večeř s tím, že omezení zasáhne především ekonomický, stavební, živnostenský a sociální odbor, přestupkové oddělení, odbor památkové péče, životního prostředí a částečně i odbor agendy řidičů. V době odstávky budou také pozastavené registrace do Portálu Olomoučana, který mimo jiné umožňuje občanům kontrolu a platbu místních poplatků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Úřad, magistrát, odstávka, systém, Magistrát města Olomouce, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký magistrát čeká odstávka. K plnému provozu by se měl vrátit po víkendu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.