Počasí dnes23 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Olomouc ovládne tvarůžkový festival. Slibuje gurmánské zážitky, zábavu i soutěž o titul krále

Olomouc o víkendu ovládne tvarůžkový festival. Nabídne gastronomické speciality, koncerty známých kapel a nově i soutěž top kuchařů o titul Tvarůžkového krále. Sedmý ročník Olomouckého tvarůžkového festivalu v sobotu a v neděli provoní olomoucké Horní a Dolní náměstí.

"Loni přivítal festival více než dvacet tisíc návštěvníků a prodalo se na něm rekordních sedm tun tvarůžků. Věřím, že letošní ročník bude neméně úspěšný," láká náměstek primátora Olomouce pro cestovní ruch Viktor Tichák (ProOlomouc a Piráti). Návštěvníci budou moci ochutnat kromě tradičních receptů například také tvarůžkové zákusky, burgery či pralinky.

Na festivalu se letos představí více než sedm desítek prodejců. "Je to rekordní číslo za celou historii konání festivalu. Dalších více než třicet stánků nabídne regionální speciality a výrobky značky Haná – regionální produkt," vyjmenovala vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu na magistrátu Karin Vykydalová. Chybět nebude ani originální stánek s tvarůžkovými suvenýry, jako jsou speciální trička, ponožky nebo čokoládové pralinky s tvarůžkovou náplní.

Šest zástupců restaurací z regionu se utká o titul Tvarůžkového krále. V souboji změří svůj kuchařský um Petr Heneš z Long Story Short Eatery & Bakery, Tomáš Hochla z restaurace hotelu Central Park Flora, Michal Duračka z restaurace Asado grill, Lukáš Velšmíd z Bistra Nro 66 a restaurace Bělecký Mlýn, Roman Paulus z Bistra Paulus a Tomáš Juřík z Bistra Helen. "Každý ze soutěžících kuchařů uvaří v rámci zábavné cooking show vlastní tvarůžkový recept, který budou moci návštěvníci ochutnat v prodejních stáncích. Poté vyberou kuchaře, od kterého jim nejvíce chutnalo a označí jej v hlasovacím lístku. A pokud svým hlasem rozhodnou o tom nejlepším, zařadí se do slosování o víkendový pobyt v Olomouci," přiblížila Vykydalová.

Nové trasy a cyklolanovka. Letošní cykloturistická akce na Libavé Bílý kámen chystá řadu překvapení

Letošní cykloturistická akce Bílý kámen, která otevírá zájemcům jinak uzavřený vojenský prostor Libavá na Olomoucku, nabídne dvě nové trasy. Novinkou bude i takzvaná cyklolanovka, autobus s přívěsem pro kola, který bude jezdit podle předem daného...

Na pódiu Horního náměstí se v rámci doprovodného programu vystřídají Petr Bende, Rock & Roll Band Marcela Woodmana a olomoucká formace Tak co? Chybět nebude ani tradiční vystoupení folklorních souborů. Dolní náměstí bude patřit mimo jiné dětem, pro které bude na programu divadelní představení, koncert základních uměleckých škol, klauniáda či fireshow. Pro děti budou připravené i dílny Vlastivědného muzea Olomouc.

Podrobnosti o programu jsou na tvaruzkovyfestival.olomouc.eu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto poskytla Daniela Pilchová

Štítky tip na víkend, festival, tvarůžky, speciality, Olomouc, soutěž, restaurace, zábava, kuchař, Roman Paulus, Viktor Tichák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Olomouc ovládne tvarůžkový festival. Slibuje gurmánské zážitky, zábavu i soutěž o titul krále  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.