Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Stát vyhlásil šestou aukci Hanáckých kasáren. Cenu snížil skoro o 50 milionů

Aukci Hanáckých kasáren vyhlásil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) už pošesté. Tentokrát ale minimální cenu snížil z 248 na 199 milionů korun. Nové kolo elektronické dražby je naplánováno na 21. a 22. května.

„Aby aukce byla úspěšná a přinesla vítěze, musí v ní padnout alespoň jeden příhoz, a to nejméně ve výši minimální vyhlašovací ceny, tedy 199 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o sto tisíc korun,“ vysvětlila mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Minimální cena nemovitosti, kterou se stát snaží prodat, postupně klesá. V předposledním kole aukce byla předloni snížena z 262 milionů na 249 milionů korun a letos v dubnu byla minimální cena 248 milionů.

Nemovitost v centru města chtěl před časem koupit Olomoucký kraj společně s olomouckou radnicí a Univerzitou Palackého. V lednu ale krajské zastupitelstvo kvůli vysokým nákladům na rekonstrukci zrušilo své předchozí usnesení. Kraj chtěl budovu využívat pro vědu, kulturu a vzdělávání prostřednictvím Vlastivědného muzea a olomouckého Archeologického centra. V areálu mělo být zřízeno i kreativní centrum, centrum sociálního poradenství, nebo pobočka Family Pointu.

Pátý pokus o prodej Hanáckých kasáren v Olomouci: za rozlehlý komplex chce stát nejméně čtvrt miliardy

Další kolo elektronické aukce připravuje Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) pro budovu Hanáckých kasáren v centru Olomouce. O bezúplatném nabytí rozlehlé nemovitosti jednal Olomoucký kraj ve spolupráci s městem a Univerzitou...

Olomoucký kraj měl o kasárny zájem už v roce 2014. I tenkrát ale hejtmanství nakonec od záměru upustilo. Podle odhadů z roku 2020 by oprava budovy stála 815 milionů korun. Za poslední čtyři roky ale ceny materiálů a stavebních prací výrazně narostly.

Armáda Hanácké kasárny využívala 170 let. Od roku 2013 je ale budova s kancelářskou plochou přes dva tisíce čtverečních metrů prázdná. Původně stát uvažoval o tom, že do budovy přesune stovky státních úředníků, kteří pracují na více místech v Olomouci. Ani tento plán ale nakonec kvůli vysokým nákladům realizován nebyl.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Hanácké kasárny, Olomouc, kasárny, aukce, prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stát vyhlásil šestou aukci Hanáckých kasáren. Cenu snížil skoro o 50 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.