Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Výlet po okolí Vysokého Pole a Drnovic nabízí dvě rozhledny a zvládnou ho i děti

Dnes se opět vydáme do Zlínského kraje prozkoumat okolí Vysokého Pole a Drnovic. Dostaneme se k rozhledně, kapli a významnému památníku Ploština. Cesta není náročná, zvládnou ji i děti nebo maminky s kočárkem.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Auto odstavíme ve Vysokém Poli u obecního úřadu a nejdříve se vydáme k rozhledně Vysoké Pole, která je vzdálena asi dva a půl kilometru. Nevede k ní žádná turistická značka, ale cesta je značena cedulkami nebo si pomůžeme mobilem. Rozhledna byla postavena teprve v roce 2022 a její výška je 15 metrů. V budoucnu rozhledna nabídne výhled na vodní dílo Vlachovice, které se bude budovat na řece Vláře.

Pak se vrátíme do obce a u amfiteátru sejdeme na žlutou turistickou značku, která nás zavede přes křížovou cestu ke kapli Panny Marie Vysocké, a následně půjdeme cestou zdraví k vodní kapli. Cesta k rozhledně a kaplím není náročná, zvládnou ji i děti a maminky s kočárkem. 

Z Vysokého Pole přejedeme na parkoviště u Památníku Ploština, u kterého se nachází kaple Panny Marie Bolestné a expozice Tragédie na Ploštině. My se vydáváme rovnou k památníku Ploština. Ploština je zaniklá osada, kterou 19. dubna 1945 nacisté vypálili a s pomocí partyzánů obyvatele zmasakrovali.

Asi 600 metrů od památníku se nachází i Drnovická rozhledna na Ploštině, která byla vybudována v první polovině roku 2023 a nabízí příjemný výhled na Bílé Karpaty. Opět se jedná o nenáročný úsek, který zvládnout i děti a maminky s kočárkem.

TIP NA VÝLET: Rozhledna Maruška nabízí kouzelné panoramatické výhledy na Hostýnské a Vizovické vrchy

Dnešní tip na výlet nám přinese osvěžující jarní procházku k rozhledně Maruška s panoramatickými výhledy na kouzelné Hostýnské a Vizovické vrchy. Cesta k rozhledně není náročná, zvládnou ji i děti a maminky s kočárkem.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, rozhledna, Vysoké Pole, Drnovice, Zlínský kraj, kaple, Ploština, památník, kočárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Výlet po okolí Vysokého Pole a Drnovic nabízí dvě rozhledny a zvládnou ho i děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.