Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

VIDEO: Olomouc ovládnou akrobaté, žongléři a artisté. Novodobé cirkusy se předvedou i na náměstí

Olomouc bude opět hostit artisty z novodobých cirkusů. Své umění lidem v rámci přehlídky CIRKUZKUS předvedou tento týden od čtvrtka do neděle v areálu letního kina a na Dolním náměstí. Podle pořadatelů je o lístky na letošní ročník přehlídky zájem, zvýší proto kapacitu na 650 míst.

Přehlídku zahájí slovenští akrobaté Kaukliar, svou show předvedou 30. května v 18:00 na Dolním náměstí. "Jejich představení Show Robošov se odehrává na bagru a kolem bagru, kdy jakožto stavební dělníci dělají doslova psí kusy se stavebními nástroji a materiálem. Na toto představení nevybíráme vstupné," uvedl mluvčí pořádajícího Divadla na cucky Zdeněk Vévoda

Do Olomouce také dorazí Losers Cirque Company s představením The Losers, které uvede 31. května v amfiteátru letního kina. Spolek se spojil s akrobatickým duem DaeMen a choreografem Jarkem Cemerkem a ve společném díle připomenou, že člověk se může snadno stát lůzrem i na poli lásky, vždy má ale naději to zvrátit, doplnili pořadatelé.

Mezi soubory, které vystoupí na festivalu, nebude chybět ani Cirk La Putyka. Představí momentky z (ne)obyčejné české hospody ve stejnojmenném díle a představení je naplánované na 1. a 2. června.

FOTOGALERIE: Statisíce tyčinek za den. Zora Olomouc rozšiřuje portfolio, řešit musí i obří zdražení kakaa

Už 114 let sídlí čokoládovna Zora na stejném místě poblíž současného olomouckého hlavního vlakového nádraží. Jen čokoládových tyčinek vyprodukuje závod 260 milionů za rok, výrobní portfolio je ale mnohem širší. Tradiční podnik se zaměřuje i na...

Během festivalu se zájemci mohou těšit i na workshopy zaměřené na žonglování a balanční techniky, na současný tanec nebo na skoky na trampolíně a párovou akrobacii. "Krom toho, že všichni lektoři jsou špičkou ve svých oborech nejen v České republice, workshopy skýtají možnost potkat se osobně s artisty, které mohou diváci vidět během přehlídky přímo na scéně," uvedl vedoucí edukačních aktivit Divadla na cucky Jan Čtvrtník.

Nová tradice olomouckého festivalu novodobých cirkusů vznikla v prvním covidovém roce 2020, kdy Divadlo na cucky pozvalo do Olomouce Cirk La Putyka. Pro velký zájem se novocirkusový soubor o rok později vrátil, tentokrát do programu prvního ročníku přehlídky. Část festivalu se každoročně organizátoři snaží přiblížit divákům také zdarma vystoupením na veřejném prostranství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Divadlo na cucky

Štítky festival, Olomouc, akrobacie, cirkus, žonglování, představení, festival, Česko, divadlo, Cirk La Putyka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Olomouc ovládnou akrobaté, žongléři a artisté. Novodobé cirkusy se předvedou i na náměstí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.