Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Okolí města Odry nabízí spoustu možností na nenáročný, ale krásný výlet s výhledy a studánkou

Okolí města Odry nabízí spoustu možností na nenáročný výlet. Nejdříve vyrazíme na rozhlednu Veselská, která se nachází u obce Veselí. U rozhledny je vybudované parkoviště, které je zdarma. Tady náš výlet začíná.

Další tipy na výlety od Jakuba Holuba jsou také na instagramu.

Rozhledna Veselská byla vybudována v roce 2018 a její výška je 13 metrů. Rozhledna je zdarma a otevřena nonstop. Z vyhlídkové plošiny budeme mít výhled na vrcholky Oderských a Hostýnských vrchů, Beskyd a Moravskou bránu.

Poté se autem přesuneme asi kilometr ve směru na Odry, po pravé straně je menší parkoviště, kde auto odstavíme. Z parkoviště se rovnou napojíme na naučnou stezku k Flascharovu dolu, který je vzdálen asi třičtvrtě kilometru. Jedná se o břidlicový důl, který byl veřejnosti zpřístupněn v roce 2020. Otevírací dobu a cenu vstupného doporučuji ověřit přímo na oficiálním webu.

Poté sejdeme z naučné stezky a pokračujeme dál k Pištově vyhlídce. Ta není značena žádnou turistickou značkou a je tedy lepší si pomoci mapou. K vyhlídce nás čeká nenáročné stoupání lesem. Když se nabažíme vyhlídky, vracíme se k Flascharovu dolu a pokračujeme po stezce až k Jahnovu kameni. Na tomto úseku objevíme několik vchodů do dolu, studánku, vyhlídkové místo s lehátkem a venkovní geologickou expozici. 

Pak pokračujeme podél silnice do kopce až k parkovišti. Naučná stezka má délku okolo tří a půl kilometru a je vhodná na příjemnou procházku plnou zajímavých míst, lze ji zvládnout i s kočárkem.

Autem nyní přejedeme na parkoviště u rozhledny Olšová, která se nachází u obce Pohoř. Parkoviště i rozhledna jsou opět zcela zdarma a otevřeny nonstop. Rozhledna byla vybudována v roce 2004 s celkovou výškou 17 metrů. Vyhlídková plošina se nachází ve výšce 13 metrů a nabídne nám výhled na Moravskoslezské Beskydy a Jeseníky. Zde náš výlet končí a čeká nás už jen cesta zpět domů.

TIP NA VÝLET: Rozhledna Maruška nabízí kouzelné panoramatické výhledy na Hostýnské a Vizovické vrchy

Dnešní tip na výlet nám přinese osvěžující jarní procházku k rozhledně Maruška s panoramatickými výhledy na kouzelné Hostýnské a Vizovické vrchy. Cesta k rozhledně není náročná, zvládnou ji i děti a maminky s kočárkem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Holub

Štítky tip na výlet, výlet, Odra, rozhledna, naučná stezka, vyhlídka, Hostýnské vrchy, Beskydy, Moravská brána, Moravskoslezské Beskydy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Okolí města Odry nabízí spoustu možností na nenáročný, ale krásný výlet s výhledy a studánkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.