Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Pátek 16. srpna 2024  |  Svátek má Jáchym
Bez reklam

Stavba Lidlu v Litovli čeká na start, nemovitosti určené k demolici zatím řetězec nabízí k pronájmu

Naproti areálu pivovaru má v Litovli na Olomoucku vzniknout nová prodejna Lidl, která nahradí stávající objekty dříve sloužící zemědělskému podniku. Obchodní řetězec už má nemovitosti ve svém majetku, výstavba už měla podle původně předpokládaného termínu uvedeného v dokumentaci EIA začít. Firma ale v současnosti nabízí objekty k pronájmu.

Záměr vybudovat novou filiálku v Palackého ulici v Litovli potvrdila společnost Lidl před přibližně třemi lety, poté žádala o posouzení záměru z hlediska potenciálního vlivu na životní prostředí, prošla tedy procesem EIA. Loni na podzim pak získal záměr územní rozhodnutí, který výstavbu v této lokalitě umožňuje. Dalším krokem povolovacího procesu je pak stavební povolení, které zatím pro tento projekt nebylo vydáno.

Nová městská čtvrť u výpadovky na Mohelnici. Developer oznámil výstavbu více než dvou tisíc bytů

Novou městskou čtvrť chce v Olomouci u výpadovky na Mohelnici postavit soukromý investor. V rámci projektu Green City Olomouc by zde ve finále mělo vzniknout přes dva tisíc bytů pro více než pět tisíc obyvatel. Projekt za stamiliony obsahuje také...

Nová pobočka Lidlu má mít podle oznámení EIA prodejní plochu přes 1400 metrů čtverečních, dalších tisíc metrů čtverečních zabere zázemí obchodu. Záměr počítá i s vybudováním parkoviště pro 117 automobilů a dalších souvisejících staveb. Zákazníci budou k prodejně jezdit z nedávno zrekonstruované ulice Palackého, příjezd zaměstnanců a větších nákladních aut pro zásobování pak obstará vedlejší ulice Nádražní.

Pro výstavbu se počítá s demolicí původních objektů, které dříve vlastnil podnik MJM Agro a také sousedního domu s penzionem, jenž je podle katastru také v majetku Lidlu. Na budovách v minulosti patřících zemědělské společnosti, jsou nyní rozmístěné plachty nabízející nemovitosti k pronájmu. Lidl na webu uvádí, že k dispozici je komerční budova o ploše přes tři tisíce metrů a pozemek o rozloze takřka sedm tisíc metrů čtverečních. „Nabízíme k pronájmu budovy a pozemek v bývalém zemědělském areálu na ulici Palackého – jedné z hlavních místních komunikace s frekvencí 7 966 vozidel/den. Dle územního plánu se areál nachází v plochách pro drobnou a řemeslnou výrobu a služby, je tedy vhodný například pro skladování včetně podnikové prodejny,“ stojí v inzerátu.

Redakce oslovila společnost Lidl se žádostí o další informace, stanovisko firmy zatím není k dispozici. Podle litovelského starosty by širokosortimentní prodejna měla na tomto místě vzniknout. „Informaci máme takovou, že v letošním roce se zatím demolice realizovat nebude, práce by měly být odsunuté na příští rok,“ uvedl Viktor Kohout (SNK).

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Obchod, bydlení, Lidl, prodejna, parkování, doprava, Litovel, Olomouc, stavba, nemovitost, pronájem, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba Lidlu v Litovli čeká na start, nemovitosti určené k demolici zatím řetězec nabízí k pronájmu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.