Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Crossoverové koncerty s Moravskou filharmonií: Filmové hity, Cina, Klus a další

PR článek

Spojení klasické hudby se současnými hudebními žánry je vždy výjimečný zážitek. Moravská filharmonie Olomouc si proto i v letošní sezoně připravila pro milovníky hudby sérii koncertů, které překračují hranice tradičních žánrů. Pod hlavičkou „Crossover“ se můžete těšit na unikátní hudební zážitky, kde se symfonický orchestr snoubí s populární hudbou, filmovými melodiemi a moderními prvky.

Filmová hudba: Nejznámější soundtracky na jednom pódiu

První říjnový večer bude patřit milovníkům filmové hudby. 1. října 2024 v 19:00 hodin zazní v Redutě ty nejslavnější filmové soundtracky, jež zná celý svět. Pod vedením dirigenta Chuhei Iwasakiho, který bude zároveň průvodcem večera, si vychutnáte melodie z legendárních filmů jako Harry Potter, Titanic, nebo Star Wars. Nezůstanou opomenuty ani muzikálové skvosty jako Jesus Christ Superstar a Les Miserables, stejně jako magické tóny z animovaného filmu My Neighbor Totoro. V podání zpěvačky Kristýny Daňhelové a za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc vás čeká večer plný emocí a nostalgie.

Malý princ s Janem Cinou: Příběh, který rozezní vaši duši

Jedním z vrcholů letošní crossoverové série je představení Malý princ s Janem Cinou, který se pro velký zájem diváků se uskuteční 3. a 4. prosince 2024 v 19:00 v Redutě, přičemž 3. prosince je již vyprodáno. Jan Cina vás zavede do moudrého a laskavého světa, kde vše, co je důležité, je očím neviditelné. Nečekejte původní vyprávění příběhu Malého prince, ale originální spojení hudby a slova, které rozehraje vaši fantazii a pohladí na duši. Představení je vhodné pro diváky všech generací, kteří chtějí zažít příběh plný dobrodružství, poznání a citu. Jan Cina svým charismatickým projevem vnese do příběhu nový život a spolu s ním čeká diváky i vystoupení talentované zpěvačky Kateřiny Bohatové. Celý večer povede zkušený dirigent Kryštof Marek.

Igor Orozovič: Symfonický let Holubího muže

Dalším koncertem z řady C propojí dva hudební světy: originální šanson Igora Orozoviče a symfonickou hudbu Moravské filharmonie Olomouc 19. února 2025 v Redutě. Orozovič, známý nejen jako hvězda Národního divadla, ale i jako charismatický zpěvák a skladatel, se představí v netradičním spojení se symfonickým orchestrem. Pod taktovkou dirigenta Stanislava Vavřínka zazní Igorovy autorské písně plné emocí, poezie a jiskřivých textů v symfonickém provedení. Koncert nese název podle písně Holubí muž, hlavního hitu z jeho úspěšného debutového alba Když chlap svléká tmu.

Ukolébavky s Tomášem Klusem: Hudba, která vás zahřeje u srdce

Na jaře 2025 diváky MFO další výjimečný koncert s názvem Ukolébavky s Tomášem Klusem, který se uskuteční 25. března 2025 v Redutě. Tento fascinující projekt spojuje chytlavé básničky Robina Krále, podmanivou hudbu a aranžmá Jana Lstibůrka a procítěný zpěv Tomáše Kluse, Marty Kloučkové a sester Páchových. Ukolébavky osloví všechny generace posluchačů a nabídnou nejen hudební zážitek, ale i vizuální potěšení v podobě doprovodné výstavy obrazů Jaroslava Róny.

Cello Republic: Violoncellový koncert plný humoru a mistrovství

Květnová nabídka přináší koncert pro milovníky smyčcových nástrojů. 6. května 2025 v 19:00 se v Redutě představí jedinečné kvarteto Cello Republic. Tato skupina violoncellistů, proslulá nejen v České republice, ale i na mezinárodní scéně, vám předvede svůj mimořádný talent v originálních aranžích a s notnou dávkou humoru. Cello Republic, pod vedením dirigenta Roberta Kružíka, vás zaujme svou virtuozitou a schopností zaujmout posluchače všech generací.

Vstupenky na všechny koncerty jsou již v prodeji na www.mfo.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Jan Cina, koncert, Tomáš Klus, reduta, Igor Orozovič, hudba, Moravská filharmonie Olomouc, Malý princ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Crossoverové koncerty s Moravskou filharmonií: Filmové hity, Cina, Klus a další  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.