Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Prodejci balených vod jsou připraveni zásobovat povodňové oblasti

Někteří prodejci balených vod a dalších nápojů jsou připraveni poskytnout zásoby vody do oblastí zasažených extrémními srážkami a povodněmi. Například společnost Coca-Cola HBC ČR a SR ve čtvrtek přesunula zásoby vody do skladů na Moravě a západním Slovensku, společnost Mattoni 1873 plánuje cílené dodávky do potřebných oblastí.

K dispozici budou stovky palet

Také Charita ČR na svém webu uvedla, že vyhodnocuje povodňová rizika a je připravena poskytnout finanční i materiálovou pomoc. V případě potřeby nabídne pomoc i Kofola.

Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko připravila stovky palet balené vody pro oblasti zasažené povodněmi. Pomoc bude distribuovat ve spolupráci s Českým a Slovenským Červeným křížem a Hasičským záchranným sborem. „Balenou vodou jsme taky předzásobili potravinové banky, aby mohla být pomoc rychleji a efektivněji distribuována na potřebná místa,“ uvedl v tiskové zprávě Michal Dyttert, ředitel pro externí vztahy a udržitelnost společnosti.

Voda pro místní, krizové složky i dobrovolníky

S dodávkami vody pro obyvatele v postižených oblastech i zasahující krizové složky a dobrovolníky je připravena pomoct také společnost Mattoni 1873.

Dlouhodobě se nám osvědčilo uskutečňovat cílené dodávky zejména přímo tam, kde jsou skutečně potřeba. Starostové mnoha obcí už vědí, že se na nás mohou obrátit a my jim pomůžeme. Jsme připraveni i teď," uvedla mluvčí Mattoni 1873 Lutfia Volfová.

Kofola pomůže v Krnově a Ondrášově

V případě potřeby nabídne vodu a další nápoje i společnost Kofola, zaměřuje se převážně na lokality Krnov a Ondrášov. Podle mluvčí Kofoly Jany Ptačinské Jirátové společnost nabídla starostům, že kdyby bylo potřeba, dodá, co má k dispozici. Zároveň dodala, že ve svých závodech přijala firma opatření, například nachystala pytle a agregáty.

Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vyzvala žadatele o dodávky nápojů, aby se obracely na koordinační centra, v naléhavých případech mohou starostové zasažených obcí kontaktovat společnost přímo. Podle společnosti situaci společně s partnery v terénu vyhodnocují a budou sbírat požadavky na základě potřeb zasažených oblastí.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Česko, balená voda, potraviny, pomoc, povodně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejci balených vod jsou připraveni zásobovat povodňové oblasti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.