Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Potěšte své chuťové pohárky na festivalu gastronomie Olima

PR článek

Říjen vnímá řada lidí jako měsíc, který již příliš nevybízí k procházkám, počasí často bývá nejisté či dokonce pošmourné a inspirace na výlety a volnočasové aktivity ubývá. My pro vás máme zajímavý tip, který si užijete bez ohledu na venkovní teplotu, vítr či déšť – návštěvu festivalu gastronomie a nápojů Olima, kterou ocení všichni milovníci kvalitních potravin.

Festival Olima se koná v termínu 3.-6.10.2024 a je součástí podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex 2024. Akce nabízí vskutku bohatý program – můžete navštívit velké zahradnické trhy se špičkovými zemědělskými výpěstky od českých a moravských producentů ovoce a zeleniny, užít si řadu oblíbených soutěžních přehlídek a samozřejmě ochutnat kvalitní a lokální občerstvení přímo od výrobců oceněných značkami Regionální potravina či Klasa. Určitě proto při návštěvě výstavy zavítejte do pavilonu E ochutnat něco z nabídky prověřených výrobců, kteří dělají svou práci srdcem a nabízí skutečnou kvalitu. Jejich výrobky poznáte podle ocenění národní značkou kvality Klasa či Regionální potravina na obalech. Vyzkoušet můžete vše od mléčných výrobků přes nakládanou zeleninu až po tyčinky, sirupy či třeba výrobky z chilli. Čeká zde na vás mnoho lákadel a to „své“ si zde jistě najde úplně každý.

Těšit se můžete i na prezentaci a ochutnávku výrobků oceněných značkou Regionální potravina. Nabízí se i zajímavá možnost zažít na vlastní kůži předávání letošních ocenění novým výrobcům. Se všemi potravinami, které se pyšní touto pečetí kvality, se lze seznámit na webu značky Regionální potravina.

Akce láká na soutěže kuchařů a cukrářů, Grand Prix ovocných destilátů Flora Košt, Flora Džem či Flora mošt. V rámci cukrářského šampionátu proběhne řada špičkových soutěží v kategorii Svatební dort roku, Juniorský dort roku, Cukrářský exponát, Umělecký exponát, Jedlé květy, Dekorativní 3D perníky, Malované perníky, Čokoládové pralinky a makronky.

Přijďte strávit příjemný čas ve společnosti přátel, vezměte partnera či děti na pestrý program a ochutnávky, buďte v společnosti svých nejbližších. A především ve společnosti dobrých a kvalitních pokrmů a nápojů. Zde vás nebudou trápit žádné podzimní plískanice. A pokud sluníčko přece jen vysvitne, můžete se posilněni dobrým jídlem vydat na procházku krásným městem, jímž historická Olomouc bezesporu je.

Více o značkách Regionální potravina a KLASA

Značku Regionální potravina uděluje Ministerstvo zemědělství ČR jen těm opravdu nejlepším potravinám od regionálních výrobců, kteří zvítězí v krajských soutěžích. Vítězné produkty jsou úzce spjaty s regionem. Mohou to být speciality daného kraje, tradiční výrobky nebo inovativní novinky. Výrobky oceněné značkou Regionální potravina v sobě nesou kvalitu, výjimečnost, lokální suroviny a patriotismus. Aktuálně můžete vybírat z celkem 422 oceněných produktů.

Značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Jedná se o prestižní ocenění, které získají jen nejkvalitnější výrobky, které splní přísné kvalitativní a legislativní požadavky. Logo KLASA umístěné na obalech výrobků pomáhá zákazníkům s orientací v nabídce potravin, výrobcům pak s propagací produktů. V současné době je oceněno KLASOU 932 výrobků od 268 výrobců.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky jídlo, festival, gastronomie, chuťový pohárek, výstava, ocenění, Olomouc, Klasa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potěšte své chuťové pohárky na festivalu gastronomie Olima  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.