Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Chcete obdarovat ukrajinské děti? Olomoucká charita i letos pošle vánoční balíčky

Přes 450 dětí bylo vybráno do 16. ročníku projektu Vánoční balíček pro Ukrajinu. Každému z nich může kdokoliv udělat radost a vytvořit vánoční dárek v hodnotě 1500 až 3000 korun. Akci organizuje Arcidiecézní charita už od roku 2008.

Letošní ročník je rekordní. Do projektu bylo vybráno celkem 461 dětí ze sociálně slabších rodin nebo dětských domovů. Balíčky se dostanou do měst Berežany, Bortnyky, Chmelnyckyj, Kolomyja, Lopatyn nebo Ternopil.

„Letos si děti přejí nejen oblečení, obuv a hygienické potřeby, ale také praktické předměty, jako jsou budíky, fotbalové míče, karty a šipky,“ vysvětlila v tiskové zprávě koordinátorka projektu Kateřina Biolková.

Stejně jako v předchozích letech si zájemci mohou vybrat dítě, kterému vánoční balíček zašlou, v online databázi. Rezervace je možná od začátku října až do 15. listopadu. „Po výběru dítěte je třeba připravit dárkový balíček s hodnotou 1 500 až 3 000 korun a doručit ho na jednu ze zapojených Charit,“ doplnila Biolková.

Náročný úklid zdaleka nekončí. Oblasti zdevastované povodněmi dál potřebují pomoc dobrovolníků

V oblasti zasažené ničivými povodněmi na severu Olomouckého kraje pracovalo v průběhu uplynulého víkendu mnoho stovek dobrovolníků a přispěli k prvotnímu odklízení následků živelné pohromy. Pomoc při obnově Šumperska a Jesenicka je ale stále...

Pravidla zůstávají také stejná. Balíčky nesmí obsahovat potraviny, musí být složeny pouze z nových věcí a musí být vhodně zabaleny do vánočního papíru, obalené fólií a viditelně označeny jménem dítěte.

Ukrajinské děti vybrané do projektu pochází jak z místních komunit, tak i z rodin přesídlených v důsledku válečného konfliktu. Zastoupeny jsou děti zdravé i děti s vážnými zdravotními problémy nebo postižením, jako je autismus nebo mozková obrna. „Očekáváme opět velký zájem a doufáme, že i přes komplikace způsobené letošními povodněmi se nám podaří obdarovat všechny děti v projektu,“ uzavřela Biolková.

Hodnocení článku je 32 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto poskytla Arcidiecézní charita Olomouc

Štítky Ukrajina, dárky, Vánoční balíček, děti, projekt, charita, Arcidiecézní charita Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chcete obdarovat ukrajinské děti? Olomoucká charita i letos pošle vánoční balíčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.