Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Jaké budou letos Vánoce v Přerově? Desítky koncertů, jarmark, průvod Krampusáků nebo Ladovy obrázky

Letošní advent přinese do přerovských ulic desítky koncertů a představení, poetickou výstavu Ladových obrázků, městem projde strašidelný průvod Krampusáků, obyvatele potěší historický jarmark na Horním náměstí a do Předmostí přijede vánoční kamion.

"První symbol blížících se Vánoc dorazí na Masarykovo náměstí už za měsíc, sedmnáct metrů vysoký smrk bude pokácen, převezen a usazen na náměstí v sobotu 23. listopadu. Tentokrát pro jehličnan nemusíme daleko, neboť vyrostl v areálu Opravny železničních kolejových vozidel v Husově ulici, kde už neměl další prostor k růstu," uvedl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

Přerov se i letos dočká tradiční světelné výzdoby, kterou doplní nové prvky. "Pořídili jsme za 1,3 milionu korun dekorace, které podtrhnou sváteční atmosféru. Do tmy budou svítit některé kruhové objezdy, vyzdobíme vstup na hřbitov, v Michalově nasvítíme mostky a altán. Věřím, že Přerovany potěší i foto dekorace v podobě andělských křídel, kterou nainstalujeme pod hradby. Neochudíme ani místní části, které získají svítící ozdoby, každá za padesát tisíc korun," sdělil náměstek primátora Miloslav Dohnal (ODS). 

Kulturní program odstartuje na začátku prosince při rozsvícení vánočního stromu a nabídne sedm desítek koncertů a představení. Na programu je také výstava dvou desítek reprodukcí obrázků českého malíře a ilustrátora Josefa Lady. "Lidé se mohou těšit třeba na kapely Aregma, Ready Kirken, Premier, Futurum, Turbo, Reflexy, Fany Michalík s kapelou, Kameron. A vystoupí tu i zpěvačky Leona Machálková, Tanja, Heidi i domácí Eliška Nováková se skupinou Black Rose. Na Štědrý den dopoledne pak zaplní náměstí fanoušci přerovské kapely Re-Vox," vypočítal Macíček.

Provoz sdílených kol v Přerově převzala soukromá firma. Dotace se totiž vyčerpaly, zájem byl velký

Provoz sdílených kol v Přerově převzala soukromá firma, zájem byl tak velký, že město muselo kvůli vyčerpání dotací ukončit s dosavadním provozovatelem smlouvu. Na nového provozovatele sdílených kol v roce 2025 již Přerov vypsal veřejnou zakázku.

Chybět nebude Mikulášský průvod, v Předmostí se uskuteční velkolepá show Andělské Vánoce, přijede i speciální kamion. Program se odmlčí na Boží hod a na Štěpána, po svátcích jsou připraveny další koncerty, silvestrovská otužilecká show v Bečvě a tradiční novoroční ohňostroj.

Každoroční tradicí je také dobročinná sbírka pod vánočním stromem pro Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých. "Poskytuje dvě registrované sociální služby, mezi jejich pravidelné aktivity patří trénink bowlingu s postranicemi, střelba z laserové pistole, šachový kroužek, výtvarný kroužek, nácvik vaření, plavání a podobně," sdělil náměstek primátora Vladimír Lichnovský (ANO). 

Podrobný program přerovských Vánoc je na webu města.

Koledy, Michal David či Kapitán Demo. Vánoční trhy v Olomouci nabídnou rozmanitý program

Necelý měsíc zbývá do začátku populárních Vánočních trhů v Olomouci, pořádající organizace už zveřejnila kulturní program, který oživí Horní náměstí. Adventní dění ovládne také sousední Dolní náměstí a prostor tržnice, kde bude venkovní kluziště. Po...

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Přerov, Vánoce, program, akce, průvod, jarmark, advent, koncert, strom, hudební skupina, galerie, show

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké budou letos Vánoce v Přerově? Desítky koncertů, jarmark, průvod Krampusáků nebo Ladovy obrázky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.