Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Novým děkanem Fakulty zdravotních věd Univerzity Palackého je Jiří Vévoda

Novým děkanem Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci byl zvolen Jiří Vévoda, který působí v Ústavu společenských a humanitních věd a od roku 2019 je proděkanem pro vědu, výzkum a celoživotní vzdělávání. Funkční období má do roku 2025.

Po zvolení dosavadního děkana fakulty Martina Procházky rektorem Univerzity Palackého byl Jiří Vévoda již dříve pověřen dočasným vedením fakulty.

"O tom, že je dosavadní proděkan fakulty pro vědu a výzkum nejvhodnějším kandidátem, rozhodli členové Akademického senátu již v prvním kole volby," sdělil mluvčí univerzity Egon Havrlant.

Vévoda se chce zasadit o prostorový, ekonomický i personální růst fakulty. "Pokud má být přání uskutečněno, musí být nejprve naplněn můj cíl, a tím je silná fakulta, jež je první mezi rovnými, s absolventy na evropské úrovni. Aby se fakulta mohla nadechnout, je mým prvním úkolem získat samostatnou budovu a souběžně začít vyjednávat o změně metodiky dělení příspěvku pro následující rok. Získat prostory a finanční prostředky je věcí naprosto klíčovou," uvedl Vévoda.

Vévoda má manažersko-ekonomické pracovní zkušenosti, řadu let pracoval pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu a také na ministerstvu zdravotnictví.

Na Univerzitě Palackého působí od završení doktorského studia sociálního lékařství v roce 2010. Byl členem fakultního i univerzitního senátu a předsedou univerzitní ekonomické komise Akademického senátu. Vedle výuky se odborně zaměřuje zejména na psychosociální rizika ve zdravotnictví a motivaci a pracovní spokojenost zdravotnického personálu.

O děkanský post se podle Havrlanta ucházeli tři kandidáti. Kromě Vévody to byla epidemioložka a přednostka Ústavu zdravotnického managementu a ochrany veřejného zdraví Jana Janoutová a neonatolog a primář Novorozeneckého oddělení Fakultní nemocnice Olomouc Lumír Kantor.

Novým rektorem Univerzity Palackého v Olomouci se stal Martin Procházka

V čele Univerzity Palackého v Olomouci bude následující čtyři roky dosavadní děkan Fakulty zdravotnických věd Martin Procházka. Rektorem ho zvolil Akademický senát ve druhém kole, v němž jednapadesátiletý Procházka porazil Tomáše Opatrného z...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Univerzita Palackého Olomouc

Štítky děkan, fakulta zdravotnických věd, Univerzita Palackého, Olomouc, Univerzita Palackého v Olomouci, Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého, Akademický senát, Martin Procházka, Lumír Kantor, Fakultní nemocnice Olomouc, Všeobecná zdravotní pojišťovn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým děkanem Fakulty zdravotních věd Univerzity Palackého je Jiří Vévoda  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.