Počasí dnes14 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Fakulta tělesné kultury uspořádá první stříbrnou promoci. Oslaví tak 30 let

Fakulta tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci si v následujících měsících připomene 30. výročí zahájení své činnosti. Oslavy vyvrcholí velkým setkáním absolventů, jehož součástí bude i vůbec první stříbrná promoce.

Během absolventského setkání, připravovaného na 3. a 4. června, se v olomouckém Arcibiskupském paláci uskuteční vůbec první stříbrná promoce absolventů, kteří završili studium na fakultě před 25 lety. Ocenění dostanou také pedagogové.

"Oslavy jsme pojali tak, že dospělá dáma volá svoje děti zpátky k sobě, chce se s nimi vidět. Jednotlivé akce proto zaměřujeme na naše absolventy, na navázání kontaktů, na prezentaci toho, kam se fakulta za ty roky posunula, co v současnosti dělá a co může nabídnout v dalším vzdělávání," uvedl děkan Michal Šafář.

V programu oslav jsou tradiční akce, jako například oceňování úspěšných sportovců z řad studentů nebo společenské večery Rekreflám a Karneval APA či pravidelná konference Psychologie sportu v praxi, která se uskuteční v lednu.

Dnes má fakulta osm pracovišť

Fakulta tělesné kultury zahájila svoji činnost 1. ledna 1991, prvním děkanem byl Bohuslav Hodaň. Fakultu tvořilo šest kateder a laboratoř lidské motoriky, první studenti se hlásili ještě na učitelství tělesné výchovy na pedagogické fakultě.

První promoce absolventů se konala 24. června 1991, o tři měsíce později byli imatrikulováni první studenti. Později fakulta začala spolupracovat se zahraničními odborníky, například s Jamesem Sallisem, který v roce 2012 obdržel první čestný doktorát.

V současnosti fakultu tvoří osm pracovišť: katedra aplikovaných pohybových aktivit, katedra fyzioterapie, katedra přírodních věd v kinantropologii, katedra rekreologie, katedra společenských věd v kinantropologii, katedra sportu, Institut aktivního životního stylu a Aplikační centrum BALUO, které je v České republice jedinečným vědecko-technickým parkem zaměřeným na oblast podpory zdravého životního stylu. 

Druhé kolo dražby. Univerzita se stáhla z jednání o Hanácká kasárna

Hledání zájemce o obrovský objekt Hanáckých kasáren nedaleko centra Olomouce pokračuje. Zájem projevila po prvním kole aukce Univerzita Palackého, jednání s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) však výsledek nepřineslo. Státní...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Višňa

Štítky stříbrná promoce, fakulta tělesné kultury, výročí, 30 let, Univerzita Palackého, Olomouc, kultura, Univerzita Palackého v Olomouci, Michal Šafář, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakulta tělesné kultury uspořádá první stříbrnou promoci. Oslaví tak 30 let  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.