Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Univerzita Palackého přivítá zájemce o studium. Klasicky jen jedna fakulta, zbytek online

Videostream, online prezentace nebo chat. Univerzita Palackého v Olomouci se v sobotu 15. ledna představí zájemcům o studium, i tentokrát však pouze v internetovém prostředí. Program pro virtuální Den otevřených dveří připravilo všech osm fakult olomoucké vysoké školy.

Zájemci se seznámí nejen s podmínkami přijetí či průběhem studia, ale i s vyučujícími a studenty. Kompletní program je k dispozici nejen na stránkách fakult, ale rovněž na speciálním webu, který nabízí i 3D prohlídky univerzitních prostor, interaktivní mapy, fotogalerie nebo odkazy na sociální sítě a videa.

Součástí webu je i průvodce přihláškou ke studiu a kompletní seznam osmi set nabízených kombinací studijních programů. „Online program je připraven tak, aby zájemci o studium nebyli o nic zásadního ochuzeni, řada fakult v rámci prezentací představí i své výukové prostory či laboratoře. Vyučující i naši studenti jsou připraveni zodpovědět otázky týkající se studia či života v našem univerzitním městě,“ uvedl Martin Procházka, rektor Univerzity Palackého v Olomouci.

Univerzita investovala do bydlení pro studenty. Rekonstrukce stála před šedesát milionů

Především vyšší komfort nabízí olomouckým vysokoškolákům rozsáhlá rekonstrukce prostor vysokoškolských kolejí na třídě 17. listopadu. Stavební práce a modernizace interiérů stály přes 60 milionů korun. Na kolejích je pro studenty zhruba 500 míst.

Osm fakult UP nabídne program v online podobě, jediná cyrilometodějská teologická fakulta zpřístupní své prostory také prezenčně v budově v Univerzitní ulici s tím, že program se uskuteční v omezené formě a za dodržení aktuálně platných epidemických opatření.

Na webu Univerzitní město zájemci najdou také prohlídky kolejí, menz či knihoven, kromě toho se mohou dozvědět o univerzitním centru UPoint. „K dispozici je pro zájemce o studium rovněž katalog studijních programů, ve kterém můžou najít vysněný obor podle svých zájmů, preferované formy studia či klíčových slov,“ říká tiskový mluvčí univerzity Egon Havrlant, s tím, část programu dne otevřených dveří, který se uskuteční 15. ledna od 8 do 14 hodin, bude k dispozici na webu i po jeho skončení. Informace o druhé nejstarší univerzitě České republiky budou k dispozici také v aplikaci Studuj na UP.

Univerzita Palackého v Olomouci každoročně eviduje až 32 tisíc přihlášek ke studiu. Ty mohou zájemci podávat na většinu studijních programů do 15. března. Minulé online dny otevřených dveří UP navštívilo v den akce až pět tisíc zájemců, uchazečský web navštíví za celý rok přes 140 tisíc uživatelů.

Delta versus omikron. Na olomoucké přírodovědě zkoumají mutace s využitím vlastních 3D modelů

Na olomoucké přírodovědecké fakultě vytvořili 3D modely proteinů variant koronaviru delta a omikron, které pomohou lépe pochopit jejich rozdílné vlastnosti a chování. Na modelech u jednotlivých variant lze pozorovat rozdíly v mutacích na spike...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Univerzita Palackého, výuka, studium, fakulta, den otevřených dveří, koronavirus, covid-19, Olomouc, Univerzita Palackého v Olomouci, Martin Procházka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita Palackého přivítá zájemce o studium. Klasicky jen jedna fakulta, zbytek online  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.