Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Univerzita přivítá tisíce středoškoláků. Vrací se tradiční den otevřených dveří

K tradiční formě se po dvou covidových online ročnících vrací Den otevřených dveří na Univerzitě Palackého v Olomouci. Druhá nejstarší vysoká škola v tuzemsku přivítá na začátku prosince tisíce návštěvníků a potenciálních zájemců o studium. Mezi budovami univerzity bude jezdit zdarma i speciální autobusová linka.

Každoročně si na Univerzitu Palackého podá e-přihlášku přes 22 tisíc uchazečů a uchazeček, škola nabízí přes 900 kombinací studijních programů. Náhled do studentského života nabídne Den otevřených dveří v pátek 2. prosince od 8 do 14 hodin.

Pro návštěvníky akce je podle zástupců UP připravený kompletní informační servis. Na osmi fakultách se středoškoláci dozvědí informace o studiu, přijímacím řízení, zahraničních pobytech či možnostech uplatnění absolventů. Na některých si zájemci mohou vyzkoušet testy studijních předpokladů nebo si projít laboratoře.

„Univerzitní knihovna připravila komentované prohlídky. Otevřeno budou mít také koleje či hlavní menza. Novinkou tentokrát bude infopoint na nádvoří Zbrojnice, kde zájemcům poradí zástupci všech fakult a bude tam možné absolvovat workshop výroby bloku s univerzitním vydavatelstvím nebo si dát punč,“ uvedl v tiskové zprávě prorektor pro komunikaci a studentské záležitosti Vít Procházka s tím, že program zaujme i veřejnost.

Jak to u nás kdysi vypadalo: geoinformatici z univerzity vytvořili aplikaci s leteckými snímky Olomouce

Jedinečný pohled do historie Olomouce nabízí nová webová aplikace, která na jedné obrazovce přináší srovnání leteckých snímků města z různých časových období. Stránku Olomouc z výšky vznikla na katedře geoinformatiky Přírodovědecké fakulty...

Doprovodný program nabídne workshopy, fotokoutky, odpočinkové zóny či sportovní zážitky ve virtuální realitě. V pátek bude středoškolákům zdarma přístupné také interaktivní muzeum popularizace vědy, tedy Pevnost poznání. Potřebné podrobnější informace o akci nabízí zájemců speciální web Univerzitní město.

Napříč Olomoucí dopraví návštěvníky mezi jednotlivými budovami univerzity speciální bezplatná autobusová linka. Ta vyjíždí v 7:55, 9:45 a 11:35 od zastávky u hlavního vlakového nádraží. I v ní cestujícím poradí studenti z UP. Využít půjde také sdílená kola od Nextbike, která budou po zadání kódu UNIMESTO22 na 30 minut zdarma.

3D tiskárny na Přírodovědecké fakultě vyrábí hmatovou hru. Pomůže nevidomým i při výuce geometrie

Odborníci z katedry experimentální fyziky Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého připravili hmatovou hru pro nevidomé a slabozraké děti. Hra nazvaná Trojúhelníkové puzzle může také pomoci při výuce geometrie na základních školách. Katedra už...

„Návštěvníci budou mít také příležitost zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a v menze. V menze Šmeralova se bude konat prezentace kolejí a menz a studentských organizací,“ podotkl mluvčí UP Egon Havrlant.

Univerzitní spolky se budou interaktivně prezentovat také v hlavní menze v ulici 17. listopadu, kde se i pro návštěvníky dne otevřených dveří budou od 11 do 14 hodin servírovat obědy za studentské ceny. Otevřená budou i bistra FreshUP.

„Pokud by někomu nevyhovoval prosincový termín, další den otevřených dveří univerzita plánuje na sobotu 14. ledna,“ doplnil Egon Havrlant.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vojtěch Duda

Štítky Univerzita Palackého, studium, Den otevřených dveří, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita přivítá tisíce středoškoláků. Vrací se tradiční den otevřených dveří  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.