Počasí dnes20 °C, zítra25 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Informační servis i atraktivní program. Univerzita Palackého se představí zájemcům o studium

První z dvojice dnů otevřených dveří chystá na pátek 1. prosince Univerzita Palackého v Olomouci. Vysoká škola představí potenciálním zájemcům o studium všech svých osm fakult, ubytovací prostory kolejí i stravování v menze. Každoročně si na UP podává přihlášku přes 20 tisíc středoškoláků.

Na přelomu roku Univerzita Palackého (UP) zařazuje tradičně dva termíny Dne otevřených dveří, ten úvodní připadá na pátek 1. prosince od 8 do 14 hodin. Nejen zájemci o studium budou moct navštívit většinu z osmi univerzitních fakult. V omezeném režimu budou totiž přístupné prostory lékařské fakulty. „Z důvodu výuky a nemocničního provozu si mohou zájemci prohlédnout budovu bez organizované prohlídky. Odborná pracoviště budou zpřístupněna a vyučující budou k dispozici v lednovém termínu,“ uvedli zástupci této části Univerzity Palackého.

Olomoucká univerzita mapuje dopravní zvyklosti studentů a zaměstnanců. Kvůli snížení uhlíkové stopy

O další zmírnění negativních vlivů na životní prostředí usiluje Univerzita Palackého snahou o snížení uhlíkové stopy. Právě tento ukazatel chce olomoucká vysoká škola zmapovat i s využitím dotazníkového šetření. To se týká dopravních zvyklostí...

Na všech fakultách se ale už v úvodu prosince středoškoláci dozvědí informace o studiu, přijímacím řízení, zahraničních studijních pobytech či možnostech budoucího uplatnění. Olomoucká univerzita je druhou nejstarší univerzitou v České republice a patří mezi nejlépe hodnocené české vysoké školy ve světových žebříčcích. Nabízí přes 900 kombinací studijních programů, které na osmi fakultách studuje 23 tisíc vysokoškolských posluchačů. „Zájemcům, kteří se v Olomouci zatím moc nevyznají, pomohou naši zástupci v infopointu na nádvoří Zbrojnice, kde bude možné navštívit stánky studentských spolků, absolvovat workshop výroby bloků s univerzitním vydavatelstvím nebo si dát punč,“ uvedla v tiskové zprávě prorektorka pro komunikaci a studentské záležitosti Andrea Hanáčková s tím, že program zaujme i veřejnost. Podrobný rozpis připravovaných aktivit je k dispozici na webu Univerzitní město.

Tamtéž najdou zájemci i jízdní řád speciálního autobusu, který bude zdarma zajišťovat dopravu od hlavního vlakového nádraží k jednotlivým univerzitním budovám. V průběhu návštěv fakult si budou moct hosté a budoucí studenti vyzkoušet například soupravu na simulaci stáří na teologické fakultě či poznat systém fungování SCIO testů v prostorách pedagogické fakulty. Fakulta tělesné kultury nabídne například sportovní zážitky zprostředkované virtuální realitou, simulovanou výuku chystá právnická fakulta.

Interaktivní muzeum popularizace vědy Pevnost poznání bude v pátek otevřené od 9 do 17 hodin a pro studenty středních škol bude přístupné zdarma.

„Návštěvníci budou mít i příležitost zjistit, jak to funguje na vysokoškolských kolejích a menzách, konkrétně na kolejích Bedřicha Václavka se bude konat jejich prezentace,“ doplnil mluvčí UP Egon Havrlant s tím, že v hlavní menze v ulici 17. listopadu budou i pro návštěvníky dne otevřených dveří od 11 do 14 hodin servírovat obědy. Druhý Den otevřených dveří UP proběhne v sobotu 27. ledna.

Přehled informačních bloků o studiu:
Cyrilometodějská teologická fakulta UP (Univerzitní 22)
9:00–9:30, 11:00–11:30 Seznamte se s CMTF – infobloky o studiu (aula, 1. patro)
Filozofická fakulta UP (Křížkovského 10)
10:00–11:00, 11:30–12:30 Seznamte se s FF – infobloky o studiu (aula 3.32)
Přírodovědecká fakulta UP (17. listopadu 12)
9:30–10:30, 11:30–12:30 Informační bloky ke studijním záležitostem (aula 2.001, 2. podlaží)
Pedagogická fakulta UP (Žižkovo náměstí 5)
10:00–11:00 Seznamte se s PdF (velká aula, přízemí)
Fakulta tělesné kultury UP (třída Míru 117)
10:00, 12:00 Pojďte studovat na Vrchol Olomouce (NA 4.20)
Právnická fakulta UP (17. listopadu 8)
9:30–10:30, 11:30–12:30 Seznamte se s PF – infobloky o studiu (budova B, malý sál 1)
Fakulta zdravotnických věd UP (Hněvotínská 3, Teoretické ústavy)
9:00–9:45 Seznamte se s FZV – infoblok o studiu (malá pravá posluchárna)
Zdroj: Univerzita Palackého Olomouc

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vojtěch Duda

Štítky Vzdělání, Univerzita Palackého, Den otevřených dveří, prezentace, studium, vysoká škola, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Informační servis i atraktivní program. Univerzita Palackého se představí zájemcům o studium  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.