Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Nemocnice v Olomouckém kraji vyhlásily kvůli covidu zákaz návštěv

Nemocnice v Olomouckém kraji vyhlásily kvůli epidemii koronaviru zákaz návštěv. V šumperské nemocnici platí ode dneška, ve Fakultní nemocnici Olomouc, Vojenské nemocnici a nemocnicích, které provozuje společnost Agel, s výjimkou Jeseníku, platí zákaz od čtvrtka.

"Naším cílem je primárně chránit jak naše pacienty, tak i personál nemocnice. O výjimce ze zákazu návštěv rozhoduje výhradně primář příslušného oddělení," řekla mluvčí šumperské nemocnice Hana Hanke. Povolená návštěva se podle ní musí prokázat bezinfekčností vůči covidu-19.

"V Nemocnici Šumperk je aktuálně hospitalizováno celkem šest pacientů s onemocněním covid-19. Jeden z nich je hospitalizován na ARIP. Většina hospitalizovaných pacientů bohužel není očkována," doplnila mluvčí nemocnice. 

Od čtvrtka začne platit zákaz návštěv na lůžkových odděleních ve Vojenské nemocnici Olomouc, rozhodnutí ředitel nemocnice Martin Svoboda vydal na základě rozhodnutí Krizového štábu ředitelů nemocnic v Olomouckém kraji.

Rozhodnutí o zákazu návštěv na všech pracovištích lůžkové péče s platností od čtvrtka kolem poledne oznámila také Fakultní nemocnice Olomouc. Mezi výjimky patří návštěvy nezletilých pacientů, návštěvy pacientů s omezenou svéprávností a pacientů v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění.

Nejhorší je situace na Prostějovsku

Zákaz návštěv začne od čtvrtka platit také v nemocnicích společnosti Agel, zatím to platí pro nemocnice Šternberk, Přerov a Prostějov, návštěvy jsou i nadále umožněny v jesenické nemocnici. "Vše se bude řídit aktuální epidemiologickou situací," uvedl mluvčí Agelu Adam Knesl.

Zákaz návštěv platí od poloviny října také v Nemocnici v Hranicích, vedení nemocnice to tehdy odůvodnilo zvýšeným výskytem akutních respiračních onemocnění.

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji postupně sílí. V úterý přibylo 587 nových případů, což je nejvíce od 23. března. V porovnání s minulým týdnem je to o 274 případů více. Nejhorší situace je nyní na Prostějovsku, kde je registrováno 482 případů na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní.

Koronavirus v Olomouckém kraji nabírá na síle. Týdenní nárůst je dvojnásobný

Epidemie koronaviru v Olomouckém kraji nabírá na síle. Za uplynulých sedm dní bylo 1422 nákaz, ve srovnání s předchozím týdnem je to více než dvojnásobek. Ve čtvrtek v kraji přibylo 344 nákaz, což je nejvyšší denní přírůstek od poloviny dubna.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky zákaz návštěv, nemocnice, koronavirus, covid, Olomoucký kraj, návštěva, COVID-19, Agel, pandemie covidu-19, Fakultní nemocnice Olomouc, Jeseník, Nemocnice Šumperk, Martin Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Olomouckém kraji vyhlásily kvůli covidu zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.