Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Zdravotníci musí čelit nadávkám, ale dostávají také řadu darů a poděkování

Zdravotníci, kteří pomáhají těžce nemocným pacientům s covidem, musí v poslední době čelit nadávkám a urážkám, ale dostávají i poděkování. Lidé pro ně organizují sbírky a například do olomoucké fakultní nemocnice posílají řadu dárkových balíčků.

"Stále se mezi lidmi naštěstí najdou tací, kteří zdravotníkům za jejich službu v těchto těžkých dnech nespílají a neobořují se na ně, ale naopak jim zachovávají přízeň," potvrdil mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc Adam Fritscher.

Například profesoři a profesorky z Gymnázium v Hejčíně v Olomouci v těchto dnech darovali personálu Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny několik krabic koláčků, tyčinek, nápojů a ovoce.

"Lékařům přichází také řada poděkování a často dostávají dary. Není to tak spontánní, jako to bylo před rokem a půl, ale je to časté," dodal mluvčí nemocnice.

Na podporu zdravotníků lidé také pořádají sbírky. "Reaguji na současnou situaci ohledně covidu a péče, kterou odvádí přetížený personál Fakultní nemocnice Olomouc. Pokud by někdo chtěl přispět na nákup potravin, nápojů a pochutin, kontaktujte mě," vyzývá v jedné z olomouckých skupin na sociálních sítích například Martin Zapletal.

Zejména v posledních dnech však lékaři musí čelit i nadávkám. "Děláme maximum, aby byl zajištěn provoz záchranné služby, proto prosíme, buďte ohleduplní. Agrese, urážky či nadávky jsou v tomto čase opravdu zbytečné a nic nevyřeší. Záchranáři za epidemii nemohou," povzdechla si například mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Záchranáři jsou na hraně kapacit. Posílili o výjezdovou skupinu i operátora

Na hraně kapacit pracují záchranáři v Olomouckém kraji, od prosince se jejich řady podařilo rozšířit o jednu výjezdovou skupinu rychlé zdravotnické pomoci. Počet hovorů na tísňovou linku je nyní enormní, navíc se zdravotní potíže nevyhýbají ani...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky covid, dary, poděkování, lékaři, Fakultní nemocnice, Olomouc, zdravotnický pracovník, Fakultní nemocnice Olomouc, Hejčín, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotníci musí čelit nadávkám, ale dostávají také řadu darů a poděkování  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.