Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Šternberská nemocnice pořídí magnetickou rezonanci za desítky milionů korun

Nemocnici AGEL Šternberk na Olomoucku čeká investice v hodnotě několika desítek milionů korun. Pořídí totiž magnetickou rezonanci, díky které nebudou muset lidé dojíždět na vyšetření do okolních nemocnic. Dalších 35 milionů korun stojí probíhající stavební práce na novém pracovišti.

Magnetická rezonance bude v rekonstruovaném pavilonu H, přičemž stavební práce na pracovišti začaly již v říjnu minulého roku. Rekonstrukce by měla skončit na přelomu letošního října a listopadu. "Přestože stavební práce skončí letos na podzim, budeme potřebovat nějaký čas na instalaci nového přístroje a dalšího vybavení," uvedl Pavel Špunar, správce nemocnice. Služby pracoviště budou přístupné obyvatelům Šternberka a blízkého okolí od dubna příštího roku.

"Věřím, že nové pracoviště ocení zejména pacienti z blízkého okolí, kteří už nebudou muset zdlouhavě cestovat za vysoce speciálním vyšetřením do jiných zdravotnických zařízení. Odpadne také delší čekací doba k vyšetření," řekl správce nemocnice. V loňském roce pořídila nemocnice nový CT přístroj. Podle Špunara je výhodou magnetické rezonance vyšší schopnost rozlišení složek měkkých tkání bez přítomnosti rentgenového záření.

Šternberská nemocnice má špičkový CT přístroj, unese i pacienta o váze až tři sta kilo

Šternberská nemocnice má nové CT, skiagrafický přístroj a mobilní rentgen za 21 milionů korun, které pacientům poskytnou špičkovou péči. Moderní CT je prvním zařízením svého druhu v České republice, díky vysoké nosnosti stolu bude moci obsloužit...

Stavební práce podle správce neomezují návštěvníky a pacienty nemocnice. Před rekonstrukcemi byly v budově H prostory prádelny a dílna údržby. V rekonstruované budově má vzniknout nové občerstvení pro pacienty a jejich návštěvy a prostory ve spodní části budou sloužit jako technické zázemí údržby. "Je pravdou, že v přední části rekonstruované budovy je nyní lékárna, ale ta jako jediná nebude stavebními pracemi dotčena. Pacienti se nemusí obávat žádných změn a omezení," podotkl Špunar.

Nemocnice AGEL Šternberk loni investovala více než 21 milionů korun do nového CT přístroje, pojízdného skiagrafického aparátu a mobilního rentgenu. Například moderní CT přístroj s vysokou nosností a speciálními programy stál 13 milionů korun. Nemocnici ve Šternberku provozuje společnost AGEL Středomoravská nemocniční, pod kterou spadají také nemocnice v Prostějově a Přerově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice AGEL Šternberk

Štítky ČR, nemocnice, stavby, Šternberk, magnetická rezonance, Agel, Olomoucký kraj, pacient, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., Nemocnice Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šternberská nemocnice pořídí magnetickou rezonanci za desítky milionů korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.