Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Bolesti břicha, úrazy a nově i štítná žláza. Prostějovská nemocnice pořídila moderní ultrazvuk

Tisíce pacientů vyšetří zdravotníci každý rok s využitím ultrazvuku v prostějovské nemocnici. Nyní budou mít po deseti letech k dispozici nový přístroj nejvyšší technické specifikace. Nejčastěji se ultrazvuk využívá pro diagnostiku bolesti břicha a nemocí jater, žlučníku či ledvin. Poslouží také při diagnostice chorob prsu.

„Nový ultrazvukový přístroj nahrazuje starší typ ultrazvuku, který po deseti letech provozu již nesplňuje požadavky na moderní přístroj využívaný radiodiagnostickým oddělením Nemocnice AGEL Prostějov,“ informoval mluvčí skupiny AGEL Adam Knesl.

Díky novému přístroji zvládne prostějovská nemocnice vyšetřit zhruba 20 tisíc pacientů ročně, jak v průběhu ambulantní péči, tak i na klinických odděleních.

„Jedná se o standartní ultrazvukový přístroj nejvyšší technické specifikace pro celotělová sonografická vyšetření. Přístrojem lze provádět dopplerometrické vyšetření cév mozku nebo horních a dolních končetin,“ uvedl Martin Folprecht, primář radiodiagnostického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov s tím, že lze díky novému přístroji provádět také nové vyšetření takzvaných malých částí jako je například štítná žláza.

Rekonstrukce na sedm měsíců omezí provoz na dálnici v Prostějově. Náklady překročí půl miliardy

Frekventovanou dálnici D46 v Prostějově po zimní přestávce čeká od začátku příštího týdne pokračování přestavby nájezdů a sjezdů mimoúrovňové křižovatky s označením Prostějov – střed. V průběhu sedmiměsíční uzavírky budou stavaři pracovat i na...

Jednou z výhod nového přístroje je také možnost provádět nezbytné screeningové a diagnostické zobrazení chorob prsu v mamografickém centru prostějovské nemocnice.

„Přístroj využijí tisíce pacientů naší nemocnice. Nejčastěji se jedná o diagnostiku bolestí břicha, onemocnění jater, žlučníku, žlučovodů nebo ledvin. Hojně se také používá při úrazových stavech a akutních onemocnění cévního systému,“ objasnil primář radiodiagnostického oddělení Folprecht.

Prostějov chce ve Vrahovicích postavit nový park. Hloučelu však likviduje, namítají kritici

Ve Vrahovicích na východním okraji Prostějova hodlá zdejší radnice vybudovat nový park a rekreační biokoridor. Na opačné straně města přitom likviduje lesopark Hloučela, v jehož těsné blízkosti hodlá umožnit výstavbu. Podle opozice postup města...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Nemocnice AGEL Prostějov

Štítky Zdraví, Nemocnice, ultrazvuk, AGEL Prostějov, vyšetření, diagnostika, AGEL Středomoravská nemocniční a.s., nemoc, bolest břicha, pacient, Agel, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bolesti břicha, úrazy a nově i štítná žláza. Prostějovská nemocnice pořídila moderní ultrazvuk  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.