Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

FN Olomouc investovala přes sto milionů do katetrizačních sálů. Jsou nejmodernější u nás

Jedním z nejmodernějších pracovišť v celé České republice se může v oblasti katetrizačních sálů pyšnit Fakultní nemocnice Olomouc. Komplex s angiografickými linkami, které se využívají k vyšetření cévních systémů, prošel rekonstrukcí za 110 milionů korun. Stavební úpravy probíhaly od loňského listopadu za plného provozu sálů, kde probíhají specializované výkony.

„Olomoucká kardiologie patří k těm nejlepším pracovištím v rámci svého oboru nejen v České republice, ale i v celé Evropě. Je to především zásluhou zdejšího odborného zdravotnického personálu, který si na oplátku zaslouží to nejlepší vybavení. Jsem velmi rád, že jsme jim ho touto cestou mohli alespoň částečně dát,“ řekl u příležitosti slavnostního otevření zrekonstruovaných sálů ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

Postcovidové komplikace stále trápí řadu lidí. Specializují se na ně v Olomouci i Prostějově

Zhruba dvě desítky lidí přicházejí každý den do postcovidových ordinací prostějovské a olomoucké fakultní nemocnice. Specializovaná pracoviště pomáhají pacientům řešit problémy s únavou i dušností. Podle lékařů z prostějovského zdravotnického...

V operačních sálech muselo vzniknout odpovídající prostředí pro nejmodernější přístroje, které zvládne odstínit případné záření. „Nové sály jsou díky nejmodernějším technologiím garancí bezpečnosti a efektivity prováděných výkonů. Rovněž se zásadně snižuje radiační dávka pro pacienta a personál. Snažili jsme se ale zároveň vytvořit zázemí, které je kultivované a vstřícné vůči pacientům, lékařům, sestrám, radiologickým laborantům, technikům a sanitářům tak, aby práce na sále byla pozitivně vnímána všemi zúčastněnými,“ uvedl v tiskové zprávě přednosta I. interní kliniky - kardiologické Fakultní nemocnice Olomouc Miloš Táborský.

Angiografické linky včetně jejich příslušenství pořídila nemocnice za cca 80 milionů korun, část rekonstrukce podzemního podlaží budovy D1, financovala také z dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Lékaři I. interní kliniky - kardiologické FN Olomouc loni provedli 1350 angioplastik a 106 katetrizačních náhrad aortální chlopně. Letos mají na svém kontě zatím 523 angioplastik. "Čekací doba na elektivní výkony je maximálně čtyři týdny, akutní výkony jsou prováděny okamžitě," uvedl přednosta Táborský.

 Mezi další připravované projekty kliniky podle něj patří technologie pro robotické lékařské výkony, hybridní sál, výzkumné kardiovaskulární centrum či CT přístroj specializovaný na kardiologická vyšetření.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, investice, Kardiologie, katetrizační sály, Olomouc, Česko, klinika, Miloš Táborský, Evropa, Roman Havlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FN Olomouc investovala přes sto milionů do katetrizačních sálů. Jsou nejmodernější u nás  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.