Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Fakultní nemocnice vyzývá: vydejte se na rozhledny a vyhrajte pobyt v lázních

Olomoucká fakultní nemocnice vyhlásila soutěž Vzhůru do oblak, jejíž hlavní cenou je víkendový pobyt v Lázních Slatinice. Cílem je motivovat veřejnost k aktivnímu přístupu k vlastnímu zdraví. To má podpořit právě letní výzva, při které lidé budou do svého portfolia sbírat fotky z navštívených rozhleden. Díky tomu zlepší svou kondici i šanci na výhru.

„Podobnou soutěž jsme vyhlásili i vloni, kdy účastníci navštěvovali studánky. A měla velký úspěch,“ objasnila v tiskové zprávě přednostka Kliniky tělovýchovného lékařství a kardiovaskulární rehabilitace Eliška Sovová. Podle ní přidávalo ve skupině tehdy fotky navštívených studánek bezmála dvě sta lidí. „Soutěž s podobným zaměřením vnímáme jako motivaci veřejnosti k aktivnímu přístupu k vlastnímu zdraví,“ navázala.

Rozhledna Čekyně dostala od přerovských radních zelenou

Na Čekyňském kopci u Přerova by měla v následujících letech vyrůst až 30 metrů vysoká rozhledna. Radní stavbu podpořili a její cena by se měla pohybovat kolem pěti až osmi milionů korun. Návštěvníkům má nabídnout výhled po velké části střední...

Soutěžící mají červenec, srpen a září na to, aby vystoupali na co nejvyšší počet rozhleden. Fotografie z jejich vrcholů mají sdílet ve facebookové skupině Vzhůru do oblak, přidat informaci o jakou rozhlednu se jedná, a připsat hashtag #VzhuruDoOblak.

Jedna rozhledna je však pro soutěžící povinná – Velký Kosíř. Je to kvůli spolupořadateli soutěže Lázním Slatinice. „Chceme, aby účastníci vystoupali na kopec, který se nad Slatinicemi zvedá,“ vysvětlila Sovová.

Sovová upozorňuje, že ve skupině je nutné sdílet fotografii i s plakátkem akce, který bude na pokladně rozhledny. Roli bude hrát i to, kolik rozhleden soutěžící navštíví. Jejich počet bude totiž zvyšovat šanci na výhru. „První cenou je víkendový pobyt v Lázních Slatinice, ale losovat budeme i celou řadu dalších dárků,“ doplnila Sovová.

Česká tour láká i hvězdné reprezentanty. Cyklisty čeká čtyřdenní boj v Jeseníkách i Beskydech

Celkově přes deset tisíc metrů nastoupají během čtyř etap Sazka Tour cyklisté nejen v Olomouckém kraji. Nejprestižnější etapový závod na českém území se rozběhne na začátku srpna, organizátoři by ve startovním poli rádi viděli také hvězdy světové...

Cílem výletů mohou být rozhledny jak v České republice, tak v zahraničí. Pořadatelé soutěže doporučují webovou stránku Rozhlednovým rájem, kde jsou rozdělené podle krajů, druhu a dalších parametrů.

Podrobná pravidla soutěže jsou k dispozici na webových i facebookových stránkách kliniky, i přímo ve facebookové skupině.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky FN Olomouc, Olomoucko, Fakultní nemocnice, rozhledny, soutěž, rozhledna, Lázně Slatinice, Česko, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice vyzývá: vydejte se na rozhledny a vyhrajte pobyt v lázních  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.