Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Olomouckém kraji přibývá případů covidu. Nárůst je o víc než 70 procent

V Olomouckém kraji za uplynulý týden přibylo 958 případů covidu, což je ve srovnání s předchozím obdobím nárůst přes 72 procent. Od pondělí denní přírůstky převyšují stovku, minulý týden se většinou pohybovaly v desítkách. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je 105 nákaz koronavirem.

"Za období 15. do  21. července zaznamenala Krajská hygienická stanice nárůst počtu osob s pozitivním výsledkem testu na přítomnost koronaviru SARS-CoV-2 o 72 procent na 958 osob. V minulém týdnu to bylo 557 osob," potvrdila mluvčí krajských hygieniků Markéta Koutná.

Nejvyšší počet nově zachycených nákaz je v okrese Olomouc, a to 384, následuje Přerov s 210, Šumperk se 182, Prostějov se 142 a Jeseník se 40 případy. V Olomouckém kraji tento týden začalo očkování posilující dávkou, kterou zatím dostalo 278 lidí. Celkem se v kraji přišlo od pondělí očkovat proti koronaviru 640 lidí.

Krajští hygienici doporučují lidem, aby při návštěvě nemocnic a domovů důchodců nosili roušky

Kvůli rostoucímu počtu onemocnění covidem v Olomouckém kraji hygienici doporučují lidem, aby při návštěvě nemocnic, domovů důchodců a dalších zařízení sociálních služeb nosili roušky. Za minulý týden v regionu přibylo přes 550 případů covidu,...

Zdravotnická zařízení zatím kvůli rostoucímu počtu nákaz nezavádějí povinnost nosit respirátory a ani neupravují režim návštěv u pacientů na lůžkových odděleních. Některé sociální ústavy už ale přistupují k prvním preventivní opatřením. "Kvůli zhoršení epidemické situace žádáme rodinné příslušníky klientů, aby po celou dobu návštěvy používali respirátory. Chráníte tím své blízké," oznámilo v pondělí na sociálních sítích vedení domova pro seniory v Kostelci na Hané na Prostějovsku.

Od začátku pandemie se v Olomouckém kraji novým koronavirem nakazilo 230 931 lidí. V souvislosti s nemocí covid-19 od března 2020 v kraji zemřelo 2443 lidí.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky covid, nárůst, koronavirus, statistika, Olomoucký kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Olomouc, Přerov, Šumperk, Prostějov, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji přibývá případů covidu. Nárůst je o víc než 70 procent  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.