Počasí dnes26 °C, zítra22 °C
Úterý 23. července 2024  |  Svátek má Libor
Bez reklam

Nový ultrazvuk v přerovské nemocnici poslouží zejména onkologickým pacientům

Novinkou v přístrojovém vybavení Nemocnice AGEL Přerov je aktuálně ultrazvuk pro laparoskopická a intervenční vyšetření. Umožní lékařům provádět u onkologických pacientů modernější zákroky.

Přístroj za tři miliony korun pomůže lékařům v přesnějším provádění zákroků a rozšíří i spektrum možných výkonů. Ultrazvuk je určen především k přímému peroperačnímu zobrazení orgánů dutiny břišní. „Software následně umožňuje různé rekonstrukce zaznamenaných dat, které zdravotníkům umožňují nalézt optimální způsob léčby,“ vysvětlil v tiskové zprávě mluvčí Adam Knesl.

VOLBY 2022: V Přerově je o koalici jasno. ANO povede město s ODS, lidovci a TOP09

Ve stejné podobě jako v předchozích letech bude pokračovat vládnoucí koalice v Přerově. Hnutí ANO se krátce po volbách dohodlo s ODS, na spolupráci se pak dohodli ještě s KDU-ČSL a TOP09. V jedenáctičlenné radě bude mít ANO šest křesel, ODS bude...


„Přístroj využijeme především k přesnější detekci jaterních nebo uzlinových metastáz u onkologických pacientů. Pomáhá nám lokalizovat patologická místa a zlepšuje tak následnou onkologickou léčbu,“ vysvětlil primář centrálních operačních sálů Petr Skácel.

Nový přístroj BK Medical by v přerovské nemocnici mohlo ročně využít přes 150 pacientů. Ti budou moci absolvovat i zákroky, které doposud přerovští zdravotníci neprováděli. Podle Skácela je oproti původnímu vybavení znatelně kvalitnější po hardwarové i softwarové stránce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice AGEL Přerov

Štítky Přerov, Agel, nemocnice, ultrazvuk, nové vybavení, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ultrazvuk v přerovské nemocnici poslouží zejména onkologickým pacientům  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.